De TV van gisteren: Bijna 2 miljoen voor The Voice Kids

6 Februari 2016 07:45 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

NPO, SBS en RTL trokken ten strijde om de gunst van de kijker met gloednieuwe programma's op primetime. Voor SBS liep het niet goed af.

Uiteindelijk won The Voice Kids met 1.95 miljoen kijkers van Flikken Rotterdam, goed voor 1.46 miljoen op NPO 1. Ondanks het geweld van de populaire talentenjachten lijkt de misdaadserie in z'n korte bestaan al een trouwe schare fans opgebouwd te hebben.

The Voice Kids

Wie ook in rap tempo populair bleek is Ilse de Lange in haar rol als coach van The Voice Kids. Samen met Ali B nam ze gister voor het eerst plaats op de rode draaistoel om jong talent te beoordelen. Met oudgediende Marco Borsato als vaderlijke hekkensluiter stonden ze garant voor een frisse, nieuwe wind.

In een interview met Televizier zei Ilse dat ze vooral verrast was door het feit dat sommige kinderen al overkomen als kleine volwassenen. Daar kwamen in de eerste aflevering legio voorbeelden van voorbij. Zo ook de tienjarige Anna die wel heel parmantig en kordaat het spits afbeet met de Judy Garland klassieker Somewhere Over The Rainbow. Niet iedere kijker kon enthousiast worden van haar houding.

Jeroen van Koningsbrugge avond

Dan de nieuwe vrijdagavond van SBS 6 waar je niet om Jeroen van Koningsbrugge heen kunt. De komiek geniet momenteel met zijn gezin van een half jaartje rust in Los Angeles, maar hij is nog gewoon op televisie te zien in Lekker Nederlands en het gloednieuwe kinderprogramma Bijdehandjes. Helaas wisten niet veel mensen die programma's te vinden. Ze waren goed voor respectievelijk 527.000 en 769.000 kijkers. Vooral voor de gezellige meezingshow is dat erbarmelijk laag. En dat terwijl iedereen op Twitter eigenlijk best tevreden was.

Sommigen wisten zelfs te genieten met het geluid uit.

En ook Bijdehandjes kon wonderwel op positieve bijval rekenen bij Twitteraars.

Jineklexie

Als afsluiter van de avond had Jinek 704.000 kijkers, relatief magertjes vergeleken met de 1.2 miljoen die RTL Late Night wisten te vinden. Eva ontving onder meer Wouke van Scherrenburg en Victor Reinier die zich hard maakten voor dyslectische leerlingen. Nu mogen ze nog gebruik maken van een spellingscontrole, maar door plannen van staatssecretaris Dekker is dat straks verboden bij examens. Victor, zelf dyslectisch, vindt dat niet kunnen en ook Wouke, oma van een kleinzoon met dyslexie, maakt zich zorgen.

Het belang van goede spelling werd onbedoeld nog eens bewezen door de redactie van het programma...

Meer over