Kijkcijfers woensdag 14 december

De TV van gisteren: Bijna 3,2 miljoen kijkers voor spannende strijd Marokko vs. Frankrijk

15 december 2022 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© EPA/Friedemann Vogel
Het WK-sprookje van Marokko is voorbij. Gisteravond verloor de ploeg - onder toeziend oog van ruim 3,2 miljoen kijkers - met 2 - 0 van Frankrijk.

Het is te hopen voor ze dat ze dit WK toch nog met een lach kunnen eindigen: aankomende zaterdag spelen ze de troostfinale tegen Kroatië.

Frankrijk vs. Marokko

Dat betekent dus ook dat de finalisten van het WK Voetbal 2022 nu officieel bekend zijn. Aankomende zondag neemt het Argentinië van Messi het op tegen de Franse ploeg. Hoewel het voor de meeste Marokkanen vast als een teleurstelling moet voelen dat hun team dan niet te zien zal zijn, was dat niet het gevoel dat gisteravond overheerste. Dat was met name trots! Marokko is maar mooi het eerste Afrikaanse land ooit dat de halve finales wist te bereiken.

Het Perfecte Plaatje 

Door de populariteit van deze halve finale moest Het Perfecte Plaatje flink wat kijkers inleveren. Waar het programma met William Rutten, Tijl Beckand en Cynthia Boll vorige week nog 1 miljoen kijkers wist te trekken, moet de show het deze week doen met 'slechts' 792.000 kijkers. Die mensen zagen echter wel wie de finalisten werden: na twee opdrachten in het prachtige IJsland moest actrice Tina de Bruin op de valreep nog de show verlaten. Volgende week gaat de strijd verder tussen Linda Hakeboom en Geraldine Kemper.

De Oranjewinter

SBS6 had op deze woensdagavond wederom te maken met de nodige ups en downs. Waar ze op het begin van de avond nog niet helemaal lekker uit de startblokken kwamen met onder meer HLF8 (191.000), Steenrijk Straatarm (325.000) en Shownieuws (262.000) trok dat later gelukkig wel weer iets aan. Met De Oranjewinter (922.000) als ultiem hoogtepunt. Daar was overigens nog wat opvallends aan de hand: kijkers dachten namelijk even dat er een look-a-like van René van der Gijp in het publiek zat. 

Meer over