Kijkcijfers zaterdag 3 december 2022

De TV van gisteren: Bijna 4,8 miljoen kijkers zien Nederlands elftal naar kwartfinale gaan

4 december 2022 08:05 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© ANP/Maurice van Steen
Weinig bijzonders in de kijkcijfers op zaterdag als je naar de afgelopen 2 weken kijkt. Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Het Oranje van Louis van Gaal speelde om 16.00 uur tegen de Verenigde Staten en scoort daarmee bijna 4,8 miljoen kijkers.

Ook de andere vier programma's in de top vijf zijn voor voetbal. Op plek twee staat de nabeschouwing (3,1 miljoen), daarna Argentinië tegen Australië met 2,5 miljoen. Het WK Journaal trekt 2 miljoen kijkers en Studio WK 22 tikt de 1,8 miljoen kijkers aan.

Even Tot Hier

Het lijkt niet uit te maken op welk tijdstip Even Tot Hier wordt uitgezonden. Vorige week rond 23.00 uur scoorde het programma 1,5 miljoen kijkers en gisteren om 22.50 uur was het goed voor 1,7 miljoen kijkers. Veruit het beste programma buiten het voetbal om. Onder meer Lenny Kuhr kwam op bezoek in het programma.

Sterren op het Doek

Op plek negen staat een nieuwe aflevering van Sterren op het Doek (990.000). Dit keer met Daphne Deckers als geïnterviewde. Kijkers thuis schrokken uiteindelijk van de keuze voor het schilderij. 

Sinterklaasjournaal

De slotaflevering van Het Sinterklaasjournaal kon rekenen op 569.000 kijkers. Dat is iets lager dan op andere dagen maar mogelijk zaten er nog wat ouders van het Nederlands elftal te genieten. In de aflevering ging Sinterklaas nog even in op het commentaar over zijn stoomboot en vliegtuig. Met een knipoog uiteraard.

Meer over