Kijkcijfers van dinsdag 2 maart 2021

De TV van gisteren: Bijna miljoen kijkers voor Beau in Floradorp

3 maart 2021 08:19 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Nander de Wijk

Beau in Floradorp begon dinsdag voortvarend bij RTL. De nieuwe serie van presentator Beau van Erven Dorens moest het gat van Married at first sight opvullen en deed dat met verve.

Beau in Floradorp, waarin Beau zich een jaar lang verdiept in de oude volksbuurt in Amsterdam-Noord, trok namelijk 984.000 kijkers. Op hetzelfde tijdstip deed alleen Opsporing verzocht het met 1,1 miljoen kijkers beter.

Ik vertrek 

Beau in Floradorp en Opsporing verzocht waren samen niet opgewassen tegen dé kijkcijferhit van de NPO op dinsdag: Ik Vertrek. Naar de avonturen van de familie Boerkamp, die in Italië hun b&b en agriturismo de deur uitgedaan hebben en een nieuw project aan zee wisten te realiseren, keken 2.406.000 liefhebbers. De meningen onder hen waren wisselend over het veredelde tentenkamp op een strand.

Verslaafd! 

Bij RTL ging ook een nieuwe reeks van Verslaafd! van start. Daarin was te zien hoe de 38-jarige Dennis het gevecht aanging met zijn al twintig jaar durende cokeverslaving. 763.000 kijkers werden meegenomen in de achtbaan van emoties.

Jojanneke 

Op NPO3 was de eerste aflevering van Jojanneke uit de prostitutie te zien. Het programma, waarin de presentatrice probeert vrouwen bij te staan die het sekswerk voorgoed achter zich willen laten, wist met 471.000 kijkers nog net een plek in de top 25 van de dag te bemachtigen.

Meer over