Kijkcijfers van zaterdag 21 juli

De TV van gisteren: Bijna miljoen kijkers voor Tour

22 juli 2018 08:52 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP
De etappe in de Tour de France ging zaterdag van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Mende. Het was een heuvelachtige etappe met een zeer pittige slotklim. Al met al een interessante etappe om te bekijken, ondanks het mooie weer buiten.
In totaal stemden 946.000 mensen af op de Tour op NPO 1 en zij kregen een strijd voorgeschoteld op twee fronten: de ritzege en het algemeen klassement. Deze mensen zagen dat de Spanjaard Omar Fraile er met de overwinning vandoor ging. Hij wist net voor de aankomst de Belgische vluchter Jasper Stuyven terug te pakken. Ook de Fransman Julian Alaphilippe slaagde daarin, die tweede werd en de bollentrui behield. In het algemeen klassement veranderde er bovenin nagenoeg niets. 

Mindf*ck

Ook Mindf*ck wist op NPO 1 zaterdagavond weer de nodige kijkers aan zich te binden. In totaal keken er 882.000 mensen naar een herhaling van het raadselachtige programma van Victor Mids. Dit keer was Kim Feenstra als BN’er te gast in Mindf*ck. Ook Twitterend Nederland was onder de indruk van de trucs van Victor.

De avondetappe

Naar De avondetappe op NPO 1 keken zaterdagavond 871.000 mensen. Presentatrice Dione de Graaff blikte samen met Thijs Zonneveld, Bert Wagendorp, Jef Rademakers en natuurlijk Herman van der Zandt terug op de etappe van de dag. Een etappe zonder een Nederlandse ritzege, maar wel met een Tom Dumoulin die uitstekend in het spoor van zijn concurrenten wist te blijven. Aan tafel was er een hoop discussie over onder meer Chris Froome, dopinggebruik en andere zaken.

En verder...

Op plek 9 in de dag top 25 vinden we Ik hou van Holland (RTL 4) terug met 566.000 kijkers. Naar Het zijn net mensen van dezelfde zender keken 487.000 mensen. De kwalificatie van de Grand Prix van Duitsland op Ziggo Sport werd door 364.000 liefhebbers bekeken.

Meer over