Kijkcijfers zondag 1 januari 2023

De TV van gisteren: Bijna miljoen meer kijkers voor Heel Holland Bakt

2 januari 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Elvin Boer/MAX
Vorige week scoorde Heel Holland Bakt al hoog met 1,5 miljoen kijkers voor het programma. En gisteren waren dat er nog een stuk meer. Na het Journaal van 20:00 uur (2,4 miljoen) is het programma het best bekeken met 2,3 miljoen kijkers.

Ook Ik Vertrek kan rekenen op bijna 1,3 miljoen kijkers en daarmee doet de NPO wederom goede zaken. 

Stamhouder

Gisteren was ook de aftrap van de prachtige nieuwe AVROTROS-serie De Stamhouder. 1,1 miljoen mensen zagen de eerste aflevering naar het boek van Alexander Münninghoff met hoofdrollen voor Matthijs van de Sande Bakhuysen, Sallie Harmsen, Robert de Hoog en Gijs Scholten van Asschat. De kijkers laten op Twitter hun bevindingen los. 

Beat The Champions

RTL hoopte met een speciale nieuwjaarsuitzending van Beat The Champions VIPS (1 miljoen kijkers) wat concurrentie te bieden tegenover de NPO. In het programma werd meerdere keren geschakeld naar de woonplaats van de winnaars van de Postcode Kanjer van 58,9 miljoen. Onder meer Patrick Martens, Eva Koreman en Lisa Loeb namen het op tegen de champions voor een zelfgekozen goed doel. 

Tot hier en niet verder

Na De Stamhouder rond de klok van half 11 zond de NPO nog een compilatie uit van Even Tot Hier. Voor de fans is het nog even wachten op het nieuwe seizoen dat in april 2023 komt, maar van het afgelopen seizoen kregen ze geen genoeg. 906.000 kijkers gingen zitten voor de hoogtepunten van de recentste afleveringen. 

SBS

Dit jaar koos SBS6 niet voor een oudejaarsconference, maar op nieuwjaarsdag voor een registratie van de cabaretshow van Najib Amhali. 662.000 kijkers stemden af op Waar Was Ik?. Rob Kemps trapte af met zijn nieuwe programma 10 vragen waarin hij aan verschillende bekende gasten dezelfde tien vragen stelt. De eerste aflevering komt niet verder dan 477.000 mensen voor de buis. 

Meer over