Kijkcijfers 1 oktober 2023

De TV van gisteren: Boer Zoekt Vrouw-Haico vertelt waarom hij altijd een bandana draagt

2 oktober 2023 08:43 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Vanaf aflevering één van Boer Zoekt Vrouw Europa zitten kijkers al met dé vraag van dit seizoen: ‘Waarom heeft Haico eigenlijk steeds een bandana om?’. Één van zijn dates had de ballen om het te vragen en we kregen antwoord.

De aflevering met de dag dates kon weer rekenen op ruim 1,5 miljoen kijkers.

Boer Zoekt Vrouw Europa

Na de ietwat ongemakkelijke speeddates in Boer Zoekt Vrouw Europa, was het gisteravond tijd voor de dag dates. En zoals we konden verwachten waren het niet zomaar activiteiten. Zo kregen Haico en zijn vrouwen een circuscursus en ging Claudia met haar mannen asperges oogsten. Jan-Willem bleek zelfs al wat gevoelens voor Claudia te hebben, maar mocht tot zijn grote teleurstelling toch niet mee naar de logeerweek. Ook Adrie werd afgewezen.

Bij Haico vroegen kijkers zich al weken of waarom hij toch een doekje op zijn hoofd draagt. Jasmijn durfde het aan om het toch eens te vragen. En het was helemaal niet iets waar Haico zich voor hoefde te schamen.

Expeditie Robinson

Na de plottwist van vorige week, werden kijkers gisteravond ook op hun wenken bediend tijdens Expeditie Robinson. Deze Eilandraad verliep namelijk ook totaal onverwacht. Nadat kamp Noord drie proeven op rij verloor was het eerst tijd voor de grote wissel. Verschillende expeditieleden moesten van kamp wisselen en bleken de kaarten opnieuw geschud. Helaas voor Eva Simons werd ze ook in haar nieuwe kamp niet helemaal met open armen ontvangen. Ze leek dan ook de eerstvolgende bij de Eilandraad.

Ware het niet dat zij natuurlijk een munt had gevonden op Afvallerseiland en daarmee immuniteit had. Al haar stemmen kwamen te vervallen en bleek het nog tussen Floris en Chelsea te gaan. Ook zij mochten in een onderling duel (net als Armand en Roosmarijn) uitmaken wie de volgende zou zijn die naar Afvallerseiland mocht vertrekken.

Postcode Loterij Miljoenenjacht

Linda de Mol stond weer lijnrecht tegenover Yvon Jaspers, maar ook de laatste Postcode Loterij Miljoenenjacht van dit seizoen trok veel kijkers, namelijk ruim 1,4 miljoen. Het gewonnen geldbedrag lag dit keer iets lager dan vorige week en ook de thuiswinnaar werd iets anders verrast. Winston Gerschtanowitz had namelijk geen confettikanon bij zich dit keer, nadat hij die vorige week bij een thuiswinnaar (per ongeluk) in haar gezicht schoot. Maar deze winnaar was in eerste instantie ook nog niet erg blij om hem te zien.

Wat er verder gebeurde op tv

Het Acht Uur Journaal was het best bekeken programma van de dag met ruim 1,7 miljoen kijkers. De laatste College Tour van dit seizoen met als gast Klaus Mäkelä was goed voor 312.000 kijkers. Het Roer Om wist 754.000 kijkers te boeien en Renze sloot de avond af met een prima 652.000 kijkers.

Meer over