Kijkcijfers 19 november 2023

De TV van gisteren: Boer Zoekt Vrouw-kijkers leven mee met Haico tijdens de citytrip

20 november 2023 08:53 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Er viel weer genoeg te beleven op de zondagavond. Van de liefdesperikelen in Boer Zoekt Vrouw Europa tot aan de vuile spelletjes in Expeditie Robinson. Maar ook Even Tot Hier veranderde voor één dag va uitzenddag.

De avond stond vooral in het teken van Boer Zoekt Vrouw, want de tortelduifjes zijn op citytrip 

Boer Zoekt Vrouw Europa

Ruim 2 miljoen kijkers keken toe hoe de verliefde stellen een paar dagen samen naar een mooie stad trokken. Piet en Anke hebben elkaar helemaal gevonden en zijn dolgelukkig. Claudia kon hoefde niet eens meer te wachten tot het keuzemoment, want ze voelde al dat haar hartje sneller ging kloppen van Paul. Maar bij Bernice en Haico loopt het verre van vlekkeloos. Bernice kan niet kiezen en stuurt beide mannen gewoon naar huis, terwijl Haico zo zijn best doet bij Jasmijn. Maar zijn twijfelt of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt. Het levert ongemakkelijke tv op en kijkers leven erg mee met Haico.

Expeditie Robinson

Tegenover kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw stemden er toch nog ruim 1,1 miljoen kijkers af naar RTL4 om te smullen van alle perikelen in Expeditie Robinson. Het leek even een saaie aflevering te worden, nadat Radmilo aangeeft naar huis te willen en het logisch lijkt dat iedereen op hem gaat stemmen. Maar de eilandraad van vorige week staat nog vers in het geheugen van Willem, Jochen en Ilse toen Krista er genadeloos uitgestemd werd door zijn ‘vuile spelletjes’. Ze vinden het payback time en sturen niet Radmilo naar huis, maar zorgden ervoor dat Iris haar droom uiteenspat. In tranen verlaat ze het eiland. De meningen onder de kijkers zijn nogal verdeeld over deze actie.

Even Tot Hier

Even Tot Hier verhuisde, door de wedstrijd van het Nederlands Elftal, voor één keer naar de zondagavond. Jeroen Woe en Niels van der Laan hoefde zich in ieder geval geen zorgen te maken of ze op de zondag net zoveel kijkers trekken, want dat doen ze zeker. Ruim 1,9 miljoen kijkers bleven hangen na Boer Zoekt Vrouw. De uitzending stond dan ook vooral, hoe kan het ook anders, in het teken van de verkiezingen.

Undercover in Nederland

SBS6 deed het op primetime met een herhaling van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak en wist daar nog 508.000 kijkers mee te trekken. Alberto Stegeman zal een beetje gebaald hebben dat Even Tot Hier lijnrecht tegenover zijn programma Undercover in Nederland geprogrammeerd stond, want hij trok ‘maar’ 617.000 kijkers. Het was wel een spannende aflevering waar Alberto de jacht opende op crimineel Leon C.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over