Kijkcijfers 17 september 2023

De TV van gisteren: Kijkers moeten (net als Bernice) een beetje inkomen bij Boer Zoekt Vrouw Europa

18 september 2023 08:48 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Afgelopen april werden de boeren uit het nieuwe seizoen Boer Zoekt Vrouw Europa voorgesteld aan de kijkers, maar nu was het moment van de waarheid: hadden ze een goede indruk gemaakt en hoeveel brieven mochten ze openmaken?

Yvon Jaspers bracht ze het goede nieuws. 

Boer Zoekt Vrouw Europa

Totaal waren er ruim 600 brieven geschreven dit seizoen, maar nu bleek dat boerin Bernice ruim driekwart van dat aantal mocht opstrijken. 430 mannen zagen het namelijk wel zitten om met haar in Zweden een liefdesnestje te creëren. Bernice moest alleen nog wel een beetje inkomen en werd er vooral onzeker van. Ook de ruim 1,3 miljoen kijkers moesten een beetje inkomen met de eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw, want het was nogal traag allemaal. Gelukkig staan volgende week de speed dates op de planning.

Expeditie Robinson

Wie niet geïnteresseerd was in de brieven van Boer Zoekt Vrouw, kon doorzappen naar Expeditie Robinson. Daar was namelijk nog wel wat actie te beleven. Zo kreeg Frits Wester even de volle laag van zijn team, omdat ze het niet leuk vonden dat hij tegen Irene van der Laar zei dat de jongeren vaak over social media praten, terwijl dat niet zo was.

Op het andere eiland valt Eva (Simons) na haar winst op afvallerseiland ook buiten de boot bij haar nieuwe team en kreeg een flashbacks naar haar schooltijd. Op afvallerseiland was het tijd voor de volgende proef en moest er iemand naar huis. Iris en Irene namen het tegen elkaar op, maar namen wel héél erg de tijd.

Wat er verder gebeurde

Het tweede seizoen van Wie Denk Je Wel Dat Je Bent? van Joep van Deudekom en Rob Urgert ging van start, maar beleefde nog niet een droomstart. En dat terwijl ze na Boer Zoekt Vrouw waren geprogrammeerd. Uiteindelijk bleven er 485.000 kijkers hangen.  Opvallend is dat Postcode Loterij Miljoenenjacht meer kijkers trok dan Boer Zoekt Vrouw. Linda de Mol wist ook ruim 1,3 miljoen kijkers te trekken. College Tour met gast Esther Ouwehand was goed voor 388.000 kijkers.

Meer over