Kijkcijfers 27 februari 2022

De TV van gisteren: Boer Zoekt Vrouw maakt flitsende start met 2,8 miljoen kijkers

28 februari 2022 09:26 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© KRO-NCRV still

Gisteravond was het weer zover: de terugkeer van Boer Zoekt Vrouw. Fans hebben twee jaar moeten wachten op het boeren datingprogramma. Het was dan ook geen verrassing dat dat het best bekeken programma was van de zondagavond.

Boer Zoekt Vrouw

De tien boeren lagen er natuurlijk al nachten lang wakker van. En gisteren kregen ze eindelijk het verlossende antwoord van Yvon. Ruim 2,8 miljoen mensen konden weer meegenieten en zien hoeveel brieven de boeren kregen en of het genoeg was om mee te doen aan dit seizoen. De boeren die weinig brieven kregen, konden natuurlijk rekenen op de nodige sympathie van de kijker. Alleen boer Jouke, die overigens ruim 400 brieven ontving, maakte zich met zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen niet echt geliefd bij de kijker.

Project Rembrandt

Project Rembrandt moest op primetime plek maken voor Boer Zoekt Vrouw, maar alsnog bleven er ruim 1,2 miljoen kijkers hangen bij de halve finale van het kunstprogramma. De opdracht voor de kandidaten was om bewegende paarden te schilderen. Wat bij de kijkers thuis ook voor hilariteit zorgde.

Humberto

Humberto Tan was gisteravond terug met zijn talkshow Humberto. Ondanks dat hij het moest opnemen tegen Project Rembrandt maakte hij een goede start met 762.000 kijkers. Kijkers waren weer vol lof over Humberto, alleen voetballer Evgeniy Levchenko, die deze week al vaker te gast was in verschillende talkshows, begint de kijker nu een beetje zat te worden.

Beat the Champions

Beat the Champions stond gisteravond lijnrecht tegenover Boer Zoekt Vrouw en moest het dus met heel wat minder kijkers doen dan normaal. De afgelopen weken scoorde het programma steevast boven de miljoen. Nu zaten er 787.000 kijkers voor de buis.

Meer over