Kijkcijfers zondag 26 april 2020

De TV van gisteren: Boer zoekt vrouw op eenzame hoogte

Boer zoekt vrouw was ook deze zondag met afstand het best bekeken programma van de dag. Geen enkel amusementsprogramma kwam zelfs maar in de buurt van Yvon en haar 3,48 miljoen kijkers.

Er gebeurde ook behoorlijk veel in deze uitzending waarin de laatste boeren hun keuzes maakten en er al de eerste voorzichtige ontmoetingen met families te zien waren. Vooral het keuzemoment van boer Bastiaan deed veel stof opwaaien. Na de liefdesshow deed Dragons den het met 1,18 miljoen kijkers alles behalve slecht. De zondageditie van Op1 kwam uit op een meer dan mooie 1,5 miljoen kijkers.

RTL 4 sappelt 

Dat zijn cijfers waar RTL 4 alleen maar van kan dromen. De zender weet geen groot publiek te vinden met z'n programmering, al kan dat wellicht ook komen omdat de avond wordt geopend met een herhaling van Weet ik veel met de inmiddels allang en in onmin vertrokken Linda de Mol. Uiteindelijk zagen 654.000 kijkers hoe Koos van Plateringen de kennisquiz wederom won. Daarna ging een nieuw seizoen van Het zijn net mensen van start, maar de dierenquiz van Humberto Tan leverde met een score van 610.000 zelfs kijkers in. 

Sommigen maakten zich zorgen over de coronamaatregelen… En anderen zijn simpelweg niet snel tevreden.

NPO 3 blijft overeind

Het is tekenend dat de grootste commerciële zender van het land moeite heeft om NPO 3 voor te blijven. Zelfs zonder Zondag met Lubach weet het derde publieke net nog heel wat kijkers te bereiken. De start van een nieuwe reeks De gevaarlijkste wegen van de wereld kon rekenen op 624.000 kijkers en een verse aflevering van Draadstaal was met 666.000 kijkers het best bekeken NPO 3-programma van de dag.

En Jeroen keek en zag dat het goed was.

Meer over: