Kijkcijfers 10 april 2022

De TV van gisteren: Cora gaat voor de broer in Boer Zoekt Vrouw

11 april 2022 09:42 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Boer Zoekt Vrouw blijft onverslagen op de zondagavond, maar de dag stond ook veelal in het teken van sport.

Boer Zoekt Vrouw

Boer Zoekt Vrouw zorgde weer voor hilarische en ongemakkelijke momenten. Ruim 2,8 miljoen mensen zagen hoe boer Evert als laatste zijn keuzemoment moest maken en stuurde Cora naar huis. Of naja, naar huis. Cora had hele andere plannen. Ze had namelijk de afgelopen dagen al veel oogcontact gehad met Koop, de broer van Evert en besloot hem te vertellen dat ze hem ook wel zag zitten. Tot grote blijdschap van Koop.

Sport

Voor sportliefhebbers begon de zondag al erg vroeg. Max Verstappen stond namelijk al om 7:00 uur bij de start van de Grand Prix van Australië. 593.000 kijkers zagen de samenvatting van de race en zagen Max helaas uitvallen halverwege de race. De Amstel Gold Race trok 654.000 kijkers en de marathon van Rotterdam 548.000 liefhebbers. Voor Studio Sport Eredivisie zaten ruim 1,4 miljoen voor de buis.

Undercover in Nederland

Gisteravond was ook weer de aftrap van Undercover in Nederland. Het programma trok ondanks dezelfde uitzendtijd als Boer Zoekt Vrouw een goede 479.000 kijkers. Alberto Stegeman richtte gisteravond zijn pijlen op Stan T. Deze oplichter wordt inmiddels zelfs verdacht van moord op bestelling.

Wie Denk Je Wel Dat Je Bent?

Het wetenschappelijke programma Wie Denk Je Wel Dat Je Bent was ook gisteravond weer succesvol. Ruim 1 miljoen mensen bleven na Boer Zoekt Vrouw zitten voor het programma. Er werd onderzocht of bijvoorbeeld oudste kinderen beter in leidinggeven dan jongste kinderen en of jongste kinderen bijvoorbeeld de grappigste zijn.

Zelensky: Een President in oorlogstijd

Gisteravond werd ook de documentaire Zelensky: President in Oorlogstijd uitgezonden op NPO2. De film vertelt het levensverhaal van de president van Oekraïne en hoe hij zonder enige politieke ervaring werd verkozen tot president en uitgroeide tot een internationaal symbool van standvastigheid. De documentaire wist 554.000 kijkers te trekken.

Humberto

RTL4 deed ook goede zaken op de zondagavond. Zo wist Beat the Champions een goede 879.000 kijkers te trekken en Humberto sloot de avond af met 611.000 geïnteresseerden.

Meer over