Kijkcijfers 26 juni 2022

De TV van gisteren: Kijkers lyrisch over Maxim Hartman en Hanneke Groenteman in Boerderij van Dorst

27 juni 2022 08:43 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

Dat je op je 83e nog steeds goede tv kan maken, bewees Hanneke Groenteman maar weer eens in Boerderij van Dorst. Kijkers vonden haar en Maxim Hartman geweldig. De finale van Million Dollar Island was daarentegen wat minder succesvol.

Boerderij van Dorst

Save the best for last zeggen ze wel eens en dat bleek maar weer eens waar te zijn volgens kijkers. 695.000 kijkers zagen Maxim Hartman en Hanneke Groenteman te gast bij Raven. We zagen uiteraard de harde kant van Maxim, maar Hanneke wist daar op haar manier feilloos doorheen te prikken. Het leverde mooie gesprekken op, maar ook hilarische beelden toen ze alle drie stoned bij het kampvuur zaten.

Helaas voor de fans was dit alweer de laatste aflevering van het seizoen. Maar er is ook goed nieuws, want Raven maakte aan het einde van de aflevering bekend eind oktober terug te komen met een nieuw seizoen.

Het Dorp

Het Dorp was wederom een groot succes voor Huub Stapel en Wim Daniels. Ze wisten namelijk ruim 1,2 miljoen kijkers te boeien met de laatste aflevering van het seizoen. Het duo onderzocht de rivaliteit tussen dorpen en reisde onder andere af naar Sommelsdijk. Waar ‘hun’ markt inmiddels is verplaatst naar Middelharnis. Tot groot verdriet van de bewoners.

Million Dollar Island

470.000 kijkers kregen na 17 weken eindelijk het verlossende antwoord wie het eerste seizoen van Million Dollar Island op zijn naam zou schrijven. Remy, Demi en Robert Jan streden om het geld, maar kijkers waren vooral verbijsterd over de finale spellen en dat de naam van het programma eigenlijk helemaal niet zo toepasselijk is. Het eindigde namelijk in een deceptie. De winnaar kreeg uiteindelijk 120.000 euro mee naar huis terwijl hij 53 bandjes had ter waarde van 10.000 euro.

Klassiekers met Kleinsma

Ook Simone Kleinsma wist weer hoge ogen te gooien met haar gast Youp van ’t Hek in Klassiekers met Kleinsma. 884.000 kijkers zagen hoe Youp zijn nummers Kees en Er Is Altijd Wel Een Meisje zong. Kijkers genoten er dan ook volop van.

Meer over