De TV van gisteren: Brombeer Witse verslaat Voice Kids

15 April 2017 07:53 | kijkcijfers | Door Televizier

© AVROTROS

Het was geen goede vrijdag voor de talentjes van The voice kids. Ondanks de battlesronde leed de talentenjacht een duidelijke nederlaag tegenover de Vlaamse krimi Witse.

Dat is best wel een bittere pil voor RTL 4. De zender achtte zich tot voor kort heer en meester op de vrijdag dankzij de diverse, populaire talentenjachten. Die magie lijkt zo langzamerhand voorbij nu voor de tweede week op rij meer kijkers afstemmen op NPO 1. The voice kids kon rekenen op 1.45 miljoen kijkers, maar Witse was met 1.56 miljoen de kirrende koters toch echt de baas. En dat terwijl twitterende fans amper doorhadden dat de serie weer was gestart.

Waes in Noord Korea

In een verrassend actuele aflevering van Reizen Waes bevond de Vlaamse reporter Tom Waes zich voor het oog van een slordige 489.000 kijkers in Noord Korea. Het land van dictator Kim Jong Un lijkt momenteel af te stevenen op een nucleaire confrontatie met de Verenigde Staten, wat de observaties van Tom des te relevanter maakte.

SBS soaps niet in trek

Tot slot blijft het voor SBS sappelen op de vrijdagavond. Traditiegetrouw programmeert de zender real life soaps op primetime, maar inmiddels zorgen zelfs de Toppers niet meer voor een opsteker. Hun real life soap Wild west thuis best is hekkensluiter van de kijkcijfer top 25 met een schamele 395.000 kijkers. Daarna deden Andy & Melisa het met 351.000 kijkers niet veel beter. In de laatste aflevering was te zien hoe het duo zich voorbereidde op hun theatershow.

Meer over