Kijkcijfers 7 januari 2024

De TV van gisteren: Casa di Beau weet ook te scoren op de zondagavond

8 januari 2024 08:54 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Na Super Saturday was het ook bijna een Super Sunday. Veel programma’s die van start gingen. Maar welk programma heeft er echt gescoord bij de kijkers?

Van The Floor, Casa Di Beau, No Way Back en de Bassie & Adriaan Docu.

Casa Di Beau Winterspecial

Op RTL4 was Edson da Graça terug met een nieuw seizoen van The Floor en wist daarmee 891.000 kijkers te trekken. Daarna kreeg RTL er meer kijkers bij, want 907.000 kijkers zagen de eenmalige special van Casa Di Beau. Beau van Erven Dorens ging met Ruben Nicolai, Gordon en Maurice Steijn naar de Dolomieten en dat leverde mooie en grappige momenten op.

Bassie & Adriaan documentaire

Het best bekeken programma van de avond was Maestro met ruim 1,4 miljoen kijkers. Maar in de vooravond was er ook succes op NPO1. Bassie en Adriaan waren voor één keer terug op de buis met de documentaire Bassie & Adriaan: Een Schat aan Herinneringen. Hierin werd teruggekeken op de populaire serie en vertelden Bas en Aad van Toor hoe zij hun tijd als Bassie en Adriaan beleefd hebben. Ondanks dat de docu om 18:00 uur al werd uitgezonden waren 884.000 kijkers nieuwsgierig hoe het met hun jeugdhelden ging.

No Way Back

Wie op de zondagavond had in wat avontuur en mooie landschappen was bij SBS6 aan het juiste adres. Jan Versteegh ging van start met het nieuwe survivalprogramma No Way Back waarin zestien kandidaten onder begeleiding van oud-commando Ray Klaassens moeten overleven in de Noorse wildernis. Het programma ging matig van start met 567.000 kijkers en was het derde best bekeken programma primetime. Kijkers genoten vooral van het prachtige landschap, maar een zeurende kandidaat wekte toch wat irritatie op.

Nachtdieren

Raven van Dorst kan ook terugkijken op een prima zondagavond. De start van het nieuwe seizoen van Nachtdieren wist 368.000 kijkers te trekken. Hen ging dit keer van start in Nijmegen en beleefde daar uiteraard weer van alles.

Meer over