Kijkcijfers zondag 23 oktober 2022

De TV van gisteren: Champions bezorgen RTL hoge kijkcijfers

24 oktober 2022 08:37 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Videoland still
Drie Champions uit het programma Beat The Champions schoven zondagavond aan bij het programma Weet Ik Veel. En dit lijkt een goede keuze van RTL. Met ruim 1,3 miljoen kijkers staat het programma op de derde plek in de dag top 25 van de kijkcijfers.

Op de eerste en tweede plek vinden we Het Journaal van 20:00 uur (2.062.000) en Studie Sport Eredivisie (1.840.000).

Laag gemiddelde

De vragen van Weet Ik Veel waren dit keer ook moeilijker gemaakt voor de Champions. Devrim Aslan, Cindy Hemink en Abel Gilsing deden hun best om een hoge score te halen. De studenten scoorden gemiddeld een 5,5 en van de Champions was Abel Gilsing de winnaar met een 8.

Franse chansons

Het aantal kijkcijfers van Chansons! was wat minder dan vorige week. Met 973.000 kijkers scoren ze wel een mooie vijfde plek in de top 25. Mogelijk zaten er veel kijkers ook voor Max Verstappen voor de buis.

Het Gouden Uur

Het nieuwe programma Het Gouden Uur start met 586.000 mensen voor de buis. In de nieuwe thrillerserie ligt de focus op het hectische eerste uur na een heftige terroristische aanslag. Een hoofdrol is weggelegd voor acteur Nasrdin Dchar.

SBS6

SBS6 trapte na een aantal succesvolle weken Miljoenenjacht af met een nieuw seizoen van Code van Coppens. Erica en Maxime Meiland gingen de pittige escaperoom in van de gebroeders Coppens tegen Edsilia Rombley en Jasmine Sendar. De Meilandjes zorgden weer voor de nodige hilariteit bij het programma dat 552.000 kijkers aan zich wist te binden. 

Five Live

Iets minder hilariteit is er voor de makers van Five Live. Vorige week zagen we al dat de kijkers na Miljoenenjacht niet bleven hangen (toen 670.000 kijkers) voor het programma. Ook Code van Coppens kan de serie helaas niet redden. Het programma is niet meer terug te vinden in de dag top 25 en scoorde een mager aantal kijkers van 329.000. 

Meer over