De kijkcijfers van vrijdag 1 oktober

De TV van gisteren: Chansons! blijft scoren

2 oktober 2021 09:15 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© BNNVARA
Chansons! van Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps blijft stabiel scoren. Ook de terugblik op zeventig jaar televisie deed het goed.

In het kader van zeventig jaar televisie blikt de NPO terug op het televisieverleden. De NOS keek vrijdagavond specifiek terug op zeventig jaar breaking news, prime time op NPO 2. En daar werd gretig op afgestemd, zo blijkt uit de cijfers van SKO. Met 1.03 miljoen kijkers was 70 jaar breaking news het best bekeken programma van de avond (op de nieuwsuitzendingen na). 

Chansons

Zoals u weet lopen Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps elke week door Parijs om verhalen te vertellen over Franse zangers. En dat gaat lekker, want de kijkcijfers blijven stabiel net onder de miljoen. Sterker nog: tot nu toe trekken de heren elke week net iets meer kijkers. Deze keer keken er 890.000 mensen naar Chansons!.

Amusement op 4

RTL 4 had weer de nodige amusement in petto voor de vrijdagavond. Het belangrijkste wapenfeit is natuurlijk The Voice Senior. De talentenjacht trok 916.000 kijkers en dat is wat meer dan vorige week.

Na The Voice is het aan Eva Jinek met haar talkshow: 639.000 mensen besloten te blijven hangen. NPO-1 talkshow Khalid & Sophie deed het iets beter met 808.000 kijkers op NPO 1.

Dit is natuurlijk wel eerder op de avond op een tijdstip met wat minder concurrentie. Op1 deed het overigens dramatisch en is nergens te bekennen in de Top 25 van de vrijdagavond. Er keken 286.000 naar de Gouden Kalveren-special.

Flikken Rotterdam

Flikken Rotterdam blijft het prima doen op NPO 1. De televisieserie bediende ongeveer evenveel kijkers als vorige week, namelijk 899.000 stuks. De Eredivisie-uitzending van de NOS - in dit geval een samenvatting van het duel tussen FC Groningen en FC Twente - kon rekenen op 745.000 kijkers. Veronica Inside boeide 551.000 kijkers.

Meer over