De TV van gisteren: Chantal Blijft Slapen meest in trek

17 november 2017 08:25 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Chantal Janzen klopte met haar roze koffertje aan bij rapper Lil Kleine en Caroline Tensen voor een aflevering van Chantal blijft slapen die goed was voor 1.24 miljoen kijkers.

Daarmee was de logeershow het best bekeken amusementsprogramma op primetime. Het contrast in de aflevering was groot: Waar Chantal het zwaar had bij de feestende jonge rapper, werd het bijna gezapig op de camping met Caroline. Daarna deed ook Gordon gaat trouwen... goede zaken. Na vier auditierondes en 1 wildcard is de mogelijke man gekozen, maar dat leverde voor het oog van 1.15 miljoen mensen heel wat hilariteit op.

Verenigde Staten van Eva zakt verder weg

De donderdagavond blijft een zwakke plek voor NPO 1. Het lukt zelfs 't onlangs vernieuwde kijkcijferkanon De reünie niet om boven het miljoen uit te komen. 952.000 mensen waren te porren voor de nieuwe aflevering, daarna scoorde Het instituut een inmiddels stabiele maar ondermaatse 584.000 kijkers. En dat is slecht nieuws voor Eva Jinek, wiens reisprogramma met de week minder bekeken wordt. Ditmaal zaten 541.000 kijkers klaar voor De verenigde staten van Eva, een week eerder waren dat er nog 100.000 meer. En dat terwijl de meningen over de show behoorlijk verdeeld zijn.

RTL 5 beste in B-klasse

Van de kleinere zenders had RTL 5 de beste papieren dankzij Expeditie Robinson, waar 1 miljoen mensen naar keken, en Eilandpraat dat garant stond voor nog eens 646.000 kijkers. Daarmee bleef RTL 5 zelfs concurrenten als SBS6 voor: daar trok een herhaling van Meester Frank Visser doet uitspraak over blaadjes en zaadjes slechts 561.000 kijkers maar heel wat humor op.

Meer over