De TV van gisteren: Chantal Blijft Slapen winnaar op primetime

10 november 2017 08:06 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Chantal Janzen bleef slapen bij Victor Mids en Patty Brard. De logeerpartijtjes bij de illusionist en de tv-diva waren goed voor kijkcijfergoud en 1.27 miljoen kijkers.

Daarmee is de slaapshow het best bekeken amusementsprogramma op primetime. Daarna deed RTL 4 nog steeds goede zaken met een nieuwe aflevering van Gordon gaat trouwen... die uitkwam op 1.1 miljoen kijkers die zagen hoe het bekrulde entertainment icoon op zoek ging naar de ware en de liefde leek te vinden bij Manuel, een Italiaanse schone die naast steward ook psycholoog bleek. Dat Gordon voor hem zou kiezen, was alleen een verrassing voor de twee andere dates die afvielen en hun ware aard toonden. 

SBS scoort met matig Oranje

RTL 4 was dankzij haar programmering het meest in trek, al deed SBS6 het zeker niet slecht met 1 miljoen kijkers voor de oefeninterland Schotland - Nederland. De vriendschappelijke match eindigde met een karige 0 - 1 zege en heel wat kritiek op Twitter. 

NPO 1 blijft achter

De grootste publieke zender van het land blijft behoorlijk achter op donderdagavond. Waar zelfs RTL 5 een miljoen kijkers bereikte met Expeditie Robinson lukte het NPO 1 niet eens op primetime in de buurt van het miljoen te komen. Het vernieuwde De Reünie deed 't met 844.000 kijkers nog het best, maar de score van De verenigde staten van Eva liet met 640.000 kijkers te wensen over. Deze dip is goed nieuws voor Humberto Tan: RTL Late Night passeerde voor het eerst deze week concurrent Pauw met een nipte zege: 732.000 om 709.000 kijkers. En dat terwijl de show vooral ging om het nieuwe kookboek van Jamie Oliver...

Meer over