Kijkcijfers maandag 25 september

De TV van gisteren: Chateau Meiland gaat weer flink over de tong

26 september 2023 09:30 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
In mei van dit jaar leek het er nog even op dat er massaal Meiland-moeheid was opgetreden in de samenleving, maar daar is inmiddels weinig meer van te merken. Maandagavond trok de bekendste realityfamilie van Nederland 1,2 miljoen kijkers.

Dat is op Vandaag Inside na (1.265.000) het beste bekeken programma op primetime, aldus Tina Nijkamp.

Chateau Meiland

Die cijfers zijn voor de makers van Chateau Meiland natuurlijk reden voor een feestje, maar het onderwerp in de uitzending was dat allesbehalve. Erica, de altijd sprankelende matriarch van de familie, bevond zich namelijk in een uiterst ongemakkelijke situatie: haar mobiele nummer bleek op de website van het pension te staan. En dat bleef niet zonder gevolgen.Waku Waku

Naast een oude vertrouwde titels als Chateau Meiland waren er maandag ook weer nieuwe of terugkerende tv-programma's. Zo trok Hila Noorzai met de eerste aflevering van Dossier Opgelicht?! 147.000 kijkers en opende Sosha Duysker het tweede seizoen van Waku Waku. In dit Zapp-programma ontving ze tal van voor de jeugd bekende gezichten als Niek Roozen, Tim den Besten en Eva Cleven. Over beide programma's werd online alleen niet enorm veel gesproken.


The Biohack Project

Ook met de maandagavond van de NPO1 gaat het beduidend slecht, zo is zowel terug te zien in het online verkeer als in de kijkers. The Biohack Project heeft bijvoorbeeld deze week nog slechts 250.000 kijkers. Dat is dus bijna 1 miljoen kijkers minder dan het tegelijk uitgezonden Chateau Meiland en 1,2 miljoen kijkers minder dan het NOS Journaal van 20:00 uur. Als je denkt dat Jan Smit het overtreft met zijn Volendam, Een Dorp in de Eredivisie heb je gelijk. Al zijn de verschillen minimaal: 265.000 kijkers.

Het Spaanse Dorp

Verder had Veronica Offside 404.000 kijkers, kan Het Spaanse Dorp: Zara deze week 482.000 kijkers noteren en keken er ook mensen naar Van Roosmalen & Groenteman (401.000), Radar (627.000) en Voor de Rechter op RTL5 (274.000). Allemaal dus pijnlijk meer dan primetime NPO1. 

Meer over