Kijkcijfers maandag 26 februari

De TV van gisteren: Chateau Meiland VIPS doet het teleurstellende Camping de Wildernis vergeten

27 februari 2024 09:15 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© KIJK.nl
Ondanks dat de familie Meiland maandag op nogal wat gemengde reacties kon rekenen, hebben ze verder weinig te vrezen. Chateau Meiland VIPS deed met 940.000 kijkers de door Camping de Wildernis veroorzaakte kijkcijferdip vergeten.

En dat is maar goed ook.

Chateau Meiland VIPS

Schitterende beelden van de Afrikaanse natuur, charmante deelnemers en een presentator met bewezen kwaliteiten - met deze ingrediënten zou je verwachten dat een programma een doorslaand succes wordt. Toch bleek dit de afgelopen weken niet het geval. Camping de Wildernis slaagde er niet in om te concurreren met populaire titels als Kamp Van Koningsbrugge op NPO1 en Help, Mijn Man Is Klusser van RTL4. Gelukkig is het deze week een heel ander verhaal voor de 'opvolger' Chateau Meiland VIPS, want met 940.000 kijkers verovert het programma de eerste plek om 20:30 uur.


Help, Mijn Man Is Klusser

Toch hebben de andere programma's ook weinig te klagen. Hulpprogramma Help, Mijn Man Is Klusser blaast met 776.000 kijkers misschien niet (meer) van de hoogste toren, maar toch is het nog altijd het programma dat online het nodige losmaakt. Ditmaal raakten de kijkers dan ook niet uitgesproken over de ernstige zieke Remi die er - na meerdere orgaanfalen, een nier- en alvleeskliertransplantatie - niet in slaagde om zijn gezin het droomhuis te geven dat ze verdienen. Verder keken er 927.000 mensen naar het vervolg op Kamp Van Koningsbrugge.

Keuringsdienst van Waarde

Toch is er ook slecht nieuws. Het consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde trok op deze maandag namelijk nog maar  546.000 kijkers naar NPO1. Hoewel dat voor sommige tv-shows misschien juist reden voor taart zou zijn, is dat in dit geval wel even anders. Het betekent dat bijna meer dan de helft van de kijkers van Kamp van Koningsbrugge vanaf 21:30 uur aan het zappen slaat. Vandaag Inside had daar juist weer helemaal geen last van: met bijna 1,1 miljoen kijkers trokken de drie heren meer kijkcijfers dan de familie Meiland.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over