De TV van gisteren: Claudia de Breij oogst overwegend positieve kritieken

1 januari 2017 13:13 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Claudia de Breij verzorgde voor het eerst de oudejaarsconference van de NPO. 2.12 miljoen mensen waren live getuige van de wijze waarop Clau de klus klaarde.

Het was sowieso een pittige opgave voor De Breij om de imposante kijkcijfers van voorganger Herman Finkers te evenaren, laat staan te overtreffen. Dat nam niet weg dat veel mensen best over Claudia te spreken waren en ze scoorde ook nog eens aanzienlijk beter dan Javier Guzman die met zijn RTL 4 conference 896.000 mensen bereikte.

Teleporteren kun je leren

Sowieso was NPO 1 heer en meester op de laatste avond van het jaar. Ook Victor Mids scoorde behoorlijk met zijn Teleportatie experiment. We weten natuurlijk allemaal dat het illusie is en dat het zou lukken stond vooraf stiekem wel vast. Maar dat maakt de show er niet minder vermakelijk om.

Of frustrerend.

Maar een goede truc moet je eigenlijk nooit verklappen.

Gala Toon Hermans

Traditiegetrouw is er vooral veel muziek op oudejaarsavond.  De Toppers wisten 638.000 mensen te vermaken op SBS 6 met hun royal night of disco. De MAX Proms deden hetzelfde voor 486.000 kijkers en voor de liefhebbers van het kleine lied was er de registratie van het Gala 100 jaar Toon Hermans. Artiesten als Chantal Janzen en Paul van Vliet staken de onvergetelijke evergreens van Toon in een nieuw jasje en heel Carré, plus 557.000 kijkers thuis, zong mee.

Meer over