Kijkcijfers 21 mei 2020

De TV van gisteren: Combinatie Dionne Stax en Nick & Simon gouden greep

Op de eerste zomerse dag van het jaar werd bijzonder weinig televisie gekeken, toch wist de nieuwe donderdagavond programmering van NPO 1 topcijfers neer te zetten. 

Hemelvaartsdag en zoveel zon dat het wel hartje zomer leek, het helpt allemaal niet mee om kijkers voor de buis te houden. Op papier een rampzalige dag om nieuwe programma's te lanceren, maar NPO 1 wist desondanks te scoren met de start van een nieuw seizoen DNA Onbekend waarin Dionne Stax voor het oog van 1,21 miljoen kijkers een bizar en treurig familieverhaal belichtte. Daarna gingen Nick en Simon samen met Kees Tol en 976.000 kijkers op zoek naar Simon & Garfunkel in hun reissoap Homeward bound. Aan het eind van de avond eindigde Op1 net boven het miljoen.

RTL weggevaagd

NPO-concurrent RTL 4 kreeg echter mokerslagen te verwerken. GTST kwam niet verder dan een bedroevende 439.000 kijkers, maar daarna deed Chantal komt werken het nog slechter met 275.000 kijkers en een 23e plek in het kijkcijferklassement. Kennelijk waarderen RTL-kijkers herhalingen toch niet vanzelfsprekend. Door deze horrorcijfers kwam Beau niet verder dan 469.000 kijkers. Al met al een fikse sof voor de zender. 

Dominee of koopman levert in

Waar SBS het niet eens onaardig deed met 569.000 kijkers voor Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? had ook NPO 2 het op primetime zwaar te verduren. Er valt dan ook weinig vertier te verwachten op het tweede publieke net. De stand van Nederland bleef hangen op 200.000 kijkers en Danny op straat kwam niet verder dan 310.000 kijkers. Extra pijnlijk zijn de cijfers van Dominee of koopman, de grootschalige docu-serie over ontwikkelingshulp in Afrika waar jaren aan gewerkt is. Bij de start vorige week keken slechts 166.000 mensen, dat aantal zakte deze week terug naar 146.000. 

Meer over: