Kijkcijfers vrijdag 10 november 2023

De TV van gisteren: Comeback Masked Singer onverslaanbare kijkcijfertopper

11 november 2023 12:45 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het mag eigenlijk geen verrassing meer zijn, maar de start van het vijfde seizoen van The masked singer versloeg de concurrentie op vrijdagavond met gemak. De razendpopulaire raadshow was met 1,8 miljoen kijkers zelfs meer in trek dan het Acht uur journaal.

Het lijkt er op dat RTL 4 de komende weken goud in handen heeft op vrijdagavond dankzij The masked singerKijkers stemden massaal af om kennis te maken met de eerste vijf kandidaten van dit seizoen, waaronder het sierlijke Nijlpaard (foto, rechts). Na de 1.81 miljoen kijkers voor de avondvullende familieshow viel Beau een tikje terug met 842.000, wat desondanks een record is voor deze reeks.

NPO 1 kwakkelt

NPO 1 vertrouwt op vrijdag op series, maar echt een succes is het niet te noemen. 2 voor 12 gaat op NPO 2 met 1 miljoen kijkers het grootste publieke net met gemak voorbij. Op NPO 1 scoort Flikken Rotterdam lineair een prima 946.000 kijkers maar vervolgens zakt het zendergemiddelde aanzienlijk door de tweede aflevering van Maud & Babs die bleef steken op 583.000 kijkers. Op de late avond kwam Op1 uit op 668.000 kijkers.

VI redt SBS 6

Op vrijdagavond blijft SBS 6 het relatief goedkoop te produceren Het jaar van...inzetten, maar met 252.000 kijkers op primetime is het alles behalve een hit. Of het de zender veel boeit is de vraag, de grote publiekstrekker is en blijft immers Vandaag inside waar vrijdag 939.000 kijkers voor gingen zitten. 

De genoemde lineaire kijkcijfers in dit artikel komen van Tina Nijkamp. Zij deelt dagelijks de meest opvallende kijkcijferdata op haar Instagramaccount @tinanijkamp.

Meer over