Spektakel in de F1

De TV van gisteren: Crash van Max Verstappen op Silverstone

19 juli 2021 09:18 | kijkcijfers | Door Jeroen de Goeij

© Screenshot Ziggo
Het is zomer en dat is te merken aan de kijkcijfers. Komkommertijd dus, maar desondanks gebeurde er gisteren iets spectaculairs op tv: de crash van Max Verstappen op het circuit van Silverstone.

Fans hielden hun adem in toen nationale held Max Verstappen met zijn Red Bull-bolide op het circuit van Silverstone in een crash terecht kwam. Concurrent Lewis Hamilton reed hem tijdens een felle concurrentiestrijd in de wielen. Bekijk hier nog een keer de beelden: 

Iets meer dan 1 miljoen mensen zagen het live gebeuren en zijn inmiddels woedend op de regerend wereldkampioen. Niet alleen gaf Hamilton doodleuk Max de schuld van het ongeluk, hij liep ook lekker zijn overwinning in Silverstone te vieren toen de Nederlander nog in het ziekenhuis was.

Nederlandse fans konden dat niet waarderen en Max zelf ook niet. 

Max staat nog maar 8 punten voor op Hamilton in het klassement om het wereldkampioenschap, dus dat belooft een hete strijd te worden. Zondag 1 augustus is de race in Hongarije te zien, om 15.00 uur.

Tour de France

Niet alleen de normale tv-programmering doet het even rustiger aan, ook de beroemde sportzomer maakt pas op de plaats. Over een kleine twee weken kunnen we genieten van de volgende stop in het Formule 1-circus, gisteren werd ook de laatste etappe in de Tour de France gereden. 684.000 kijkers zagen dat live bij de NOS en een mooie 927.000 kijkers genoten later op NPO1 nog na bij De Avondetappe

Het is dus even afkicken voor alle sportfans van Nederland. Maar niet voor heel lang. Op 23 juli, en dat is vrijdag al, start de Olympische Spelen in Tokio.

Zomergasten

Gisteravond was ook de kick-off van VPRO's prestigieuze programma Zomergasten. Als eerste aan de beurt was Floris Alkemade, stedenbouwkundige en rijksbouwmeester. Met 342.000 kijkers was het geen kijkcijferkanon, maar dat had ook niemand verwacht.

Veel kijkers hebben genoten, maar er is online ook veel haat. Presentatrice Janine Abbring weet inmiddels hoe laat het is en verlaat tijdelijk Twitter.  

Meer over