Kijkcijfers 3 september 2023

De TV van gisteren: Kijkers genieten van live versie Dagboek van een Herdershond

4 september 2023 08:38 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© SANDER MULKENS

Voor veel kijkers was het een nostalgische avond. Na veertig jaar keerde Dagboek van een Herdershond eenmalig terug op tv. De live versie leverde veel lovende woorden op.

Angela Schijf zong dan ook de sterren van de hemel in haar rol als Engelenbewaarder.

Dagboek van een Herdershond live

Het musicalspektakel werd live vanuit Sittard-Geleen uitgezonden en dat leverde mooie beelden op. Deze editie van Dagboek van een Herdershond was een moderne vertaling van het nostalgische verhaal en herkenbare liedjes en wist volgens Tina Nijkamp net geen miljoen kijkers te trekken. Zo vertolkte Thomas Cammaert de rol van kapelaan Oudekerke, Angela Schijf was Engelbewaarder en andere hoofdrollen waren weggelegd voor Nandi van Beurden en William Spaaij.

Expeditie Robinson

Fans van Expeditie Robinson konden hun geluk niet op, want het survivalprogramma was zowel op zaterdag én zondag te zien. De eerste aflevering is natuurlijk nog altijd even inkomen voor kijkers en kennismaken met de kandidaten, maar in de tweede aflevering ging het meteen los en was de strijd aan. De eerste kandidaat werd weggestemd en uiteraard is er weer een afvallerseiland.

Postcode Loterij Miljoenenjacht

Linda de Mol is na Ik Hou van Holland ook terug op de zondagavond met een nieuw seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Ten tijde van de opnames was de presentatrice nog herstellende van een gebroken enkel, dus hoge hakken dragen lukte natuurlijk nog niet. Maarja, je bent op tv of niet dus besloot Linda haar Crocs wat op te leuken met steentjes. Nieuw seizoen betekent soms ook veranderingen. Zo ook dit seizoen. De Gouden Bel was namelijk niet meer te zien. De meningen daarover waren nogal wisselend.

You Never Walk Alone

Na de Dansmarathon, ging gisteravond You Never Walk Alone van start. Een wandelmarathon eigenlijk. Onder leiding van presentator Jamie Trenité nemen drie teams van vijf fanatieke wandelaars het tegen elkaar op. Vooralsnog is het geen succes op SBS, want volgens Tina Nijkamp wist het programma nog geen 400.000 kijkers te trekken.

Meer over