De TV van gisteren: Dance Dance Dance blijft onverslaanbaar

25 september 2016 08:24 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

RTL 4 mag dan doordeweeks minder scoren, op zaterdagavond is de zender heer en meester dankzij Dance dance dance. De kwartfinale werd gezien door 1.55 miljoen kijkers.

Daarmee liet RTL concurrenten als NPO 1 en SBS 6 ver achter zich. Het lukte de NPO op primetime niet om boven het miljoen uit te komen. Het best bekeken amusementsprogramma bleek Vive la Frans met 930.000 kijkers. SBS 6 bood nog minder weerstand op primetime. Zullen we een spelletje doen? slaagde er in een teleurstellende 475.000 kijkers aan zich te binden.

 65 Jaar TV in de min

De tweede aflevering van het retrospectief 65 jaar TV: Tijd voor pensioen? leverde in. Vorige week maakte de documentairereeks van Bert van der Veer al een bescheiden debuut met 393.000 kijkers, ditmaal waren dat er 339.000. Bert verdiepte zich onder meer in de ontwikkeling van kunst-, misdaad- en medische programma's en sprak kenners als Ria Bremer en Adriaan van Dis. Wat twitterende kijkers vooral opviel was het feit dat Bert geen moment rust in z'n kont leek te hebben.Maar waarom Bert dan inhuren voor de klus? Het antwoord ligt misschien meer voor de hand dan je zou verwachten.

Jopie Parlevliet sterker dan Koefnoen

RTL 4 deed ook op de late avond prima zaken. NPO 1 scoorde met Koefnoen 811.000 kijkers, maar de vierde aflevering van de Jopie Parlevliet show was meer in trek. 1 miljoen mensen zagen hoe Jopie de dames van Toren C ondervroeg, zichzelf liet voorlichten over poep, homo's met kinderwens adviseerde én tijd vond zich uit een kanon te laten schieten. Ondanks twee reclameblokken kan er in een uurtje televisie veel gebeuren en Twitter genoot van de georganiseerde chaos.

Meer over