De TV van gisteren: Dance Dance Dance nog altijd op kop

Dance dance dance is en blijft dé zaterdagavondhit van het seizoen. De halve finale was goed voor maar liefst 1.54 miljoen kijkers. 

Met die cijfers hield RTL 4 de concurrentie op primetime makkelijk op afstand. Na een lange avond vol spectaculaire,en in het geval van Robin en Buddy (foto) spetterende, dansen moesten Ferry Doedens en Inge de Bruijn het veld ruimen. Volgende week dansen Buddy en Robin in de finale tegen de Volendamse vrienden  Kees Tol en Annemarie Keizer. Maar het lijkt eigenlijk al een uitgemaakte zaak. 

Maar of dat eerlijk is?

NPO 1 onder het miljoen

Het succes van Dance dance dance wordt gevoeld op NPO 1 waar na het journaal geen enkel programma op primetime meer dan een miljoen kijkers wist te trekken. Wie wel keek, was behoorlijk trouw: Super Freek show en Vive la Frans scoorden respectievelijk 979.000 en 951.000 kijkers. Koefnoen bleek daarna met 895.000 kijkers geen partij voor de Jopie Parlevliet show waar 1 miljoen mensen klaar voor zaten. 

Bert van der Veer veert op 

De laatste aflevering van 65 jaar tv: tijd voor pensioen? beleefde een lichte opleving op NPO 2. De eerste twee delen werden door zo'n 300.000 mensen gezien, maar het slot wist 441.000 man te bekoren. Al blijft de presentatietechniek van Bert wennen.

Maar genoeg venijn, er valt vandaag ook nog wat te vieren...

Reageren