Kijkcijfers zaterdag 22 september

De TV van gisteren: Dance Dance Dance wint

23 september 2018 08:48 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Mike van den Toorn
Het best bekeken programma van de zaterdagavond is Dance Dance Dance van RTL 4. Het dansprogramma wist met 1.28 miljoen mensen net iets meer kijkers te trekken dan Ik vertrek van NPO 1. 
In deze aflevering van Dance Dance Dance moest er weer een danskoppel naar huis. Het waren Miljuschka Witzenhausen en London Loy die aan het kortste eind trokken en het programma net voor de finale moesten verlaten. Daarmee blijven de koppels Holly-Mae Brood & Soy Kroon en Urvin Monte & Britt Scholte over voor de finale. Miljuschka verliet het programma met een emotioneel verhaal over haar dochter die epilepsie heeft, hetgeen veel indruk maakte.

Ik vertrek

Op zaterdagavond was het natuurlijk ook weer tijd voor Ik vertrek. In totaal stemden 1.25 miljoen mensen af op het programma waarin Nederlanders het land verlaten en hun geluk elders beproeven. Dit keer een Amsterdams stel dat richting Spanje vertrok om een B&B te beginnen op een berg. Uiteraard ging het geld te snel, was er heimwee, maar er werd dit keer wel de taal gesproken, wat over het algemeen redelijk uniek is in Ik vertrek. Het commentaar ging via Twitter.

En verder....

Uiteraard werd er ook goed gekeken naar de samenvattingen van de Eredivisie op NPO 1 (1.21 miljoen kijkers). Ook Kassa (NPO 1, 1.1 miljoen) en Beste zangers (NPO 1, 1 miljoen) konden op de nodige kijkers rekenen. Al met al een zeer goede avond voor NPO 1 met 7 programma's in de top tien van de dag. RTL 4 bezet de andere drie plekken.

Meer over