De kijkcijfers van zaterdag 21 september 2019

De TV van gisteren: Dancing with the stars genadeloos onderuit in derde liveshow

22 September 2019 08:02 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/Tom Cornelissen
Een zwarte avond voor RTL 4: de derde aflevering van haar zaterdagavondvullende kroonjuweel Dancing with the stars verloor ruim een half miljoen kijkers. 

Op papier moet de dansshow een niet te missen hit zijn: live, groots opgezet en met veel glitter, glamour én de mogelijkheid thuis mee te stemmen. Maar de meer dan 2.5 uur durende show weet de kijkers toch niet te bekoren. Waar de eerste twee afleveringen nog tegen het miljoen schurkten, maakt aflevering drie een fikse glijer. Uiteindelijk zagen slechts 571.000 kijkers wat de guilty pleasures van de deelnemers waren en wie er uiteindelijk afviel. Daarmee valt het programma buiten de kijkcijfer top 10. Nog pijnlijker: niet één RTL programma wist door te dringen tot die regionen. 

Ik hou van Holland stabiel

Wat scoorde dan wel? Linda de Mol gooide weer hoge ogen op SBS met ruim 1 miljoen kijkers voor Ik hou van HollandDe kijker weet haar moeiteloos te vinden en dat is ook prettig voor Jan Versteegh die na de spelshow ook nog eens een keurige 652.000 kijkers trok met Echt waar?

Beste zangers domineert

De absolute topper qua amusement op zaterdagavond is toch Beste zangers. 1.11 miljoen kijkers zaten klaar om te luisteren naar de lievelingsliedjes van Ruben Annink. Daarna deed Dit was het nieuws het met 929.000 kijkers meer dan uitstekend. 

Meer over