Kijkcijfers donderdag 9 november

De TV van gisteren: De Augurkenkoning is de hit van dit tv-seizoen

10 november 2023 09:18 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Met meerdere voetbalwedstrijden op televisie en bekende hits als I Can See Your Voice en Floortje naar het Einde van de Wereld zou je verwachten dat geen enkel ander programma de blits kan stelen. Maar niets is minder waar: het lukt De Augurkenkoning.

Het programma van RTL5 scoort met een marktaandeel van 14,4 dan ook enorm goed in de doelgroep 25-54 jaar.

De Augurkenkoning

Wie de hype rond dit programma helemaal heeft gemist, praten we graag even bij. In De Augurkenkoning draait om de familie Kesbeke die al sinds 1948 een waar begrip is in de wereld van de augurk en ingelegde ui. Maar dit succes gaat ook gepaard met uitdagingen, zo zagen de 477.000 kijkers donderdagavond. Terwijl de supermarkten namelijk schreeuwden om kimchi en piccalilly, bleek het complete magazijn leeg. Oh nee, toch! 



Floortje naar het Einde van de Wereld

Het succes van dit programma is dus haast niet te stoppen als je kijkt naar het kijkaandeel, maar in de kijkcijferlijst delft het toch het onderspit. En dat is niet zo vreemd: er was donderdag immers een hoop op televisie. Ten eerste keken er al 1,18 miljoen mensen naar de match tussen Ajax vs. Brighton, die eindigde in een teleurstellende 0 - 2 verlies. Iets later op de avond was het Floortje Dessing die het meest in trek was. Deze week keken er 890.000 kijkers naar de nieuwste aflevering van Floortje naar het Einde van de Wereld. Dit Was het Nieuws bereikte daarna 846.000 mensen.

I Can See Your Voice

I Can See Your Voice doet het met 584.000 kijkers in tegenstelling tot NPO1 dan iets minder, maar over de algehele linie hoeft de zender eigenlijk niet zoveel te vrezen. En dat hebben de zenderbazen vooral te danken aan hun geweldige vooravond met programma's als EditieNL (885.000), RTL Boulevard (949.000) en het RTL Nieuws van 19:30 uur (1,1 miljoen). Ook om Goede Tijden, Slechte Tijden (701.000) kan haast niemand heen. De enige die er wel wat aan moet trekken, is Beau. Op1 scoorde sinds lange tijd hoger: 692.000 vs. 536.000 kijkers.


Santos

Tot slot is nog de grote vraag: wat heeft Santos gedaan? Deze met een Gouden Kalf bekroonde serie debuteerde donderdagavond op de Nederlandse televisie. Het lijkt alleen lineair nog niet helemaal gevonden te worden. Tina Nijkamp rept immers met geen woord over de kijkcijfers en ook online zijn er eigenlijk niet tot nauwelijks reacties te vinden. De reacties die er wel zijn, zijn wisselvallig: de serie zelf wordt geroemd, maar het geluid bleek donderdag niet al te best.

*De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over