Kijkcijfers 16 juli 2023

De TV van gisteren: De Avondetappe trekt recordaantal kijkers

17 juli 2023 08:58 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© NOS

De zondag stond weer volop in het teken van sport en dan met name de Tour de France. De Avondetappe wist zelfs bijna 1,4 miljoen kijkers te trekken en dat bleek een record.

Ook niet heel gek, want het was een bijzondere etappe met een Nederlander als winnaar.

Tour de France

De vijftiende etappe zelf werd ’s middags door ruim 1,1 miljoen sportliefhebbers gekeken. Wout Poels wist na 179 kilometer solo aan te komen op de Mont Blanc en zorgde daarmee voor de eerste Nederlandse etappezege in deze Ronde van Frankrijk. Zijn overwinning had extra lading, omdat een kleine maand geleden zijn teamgenoot Gino Mäder omkwam na een valpartij in Zwitserland. Hij verscheen dan ook in tranen voor de camera en kon rekenen op veel lof uit Nederland.

De Prins Met Het Witte Haar

RTL4 zit vol in de zomerprogrammering en strooit op de zondagavond vooral met herhalingen. Zo weet de coronaversie van Een Tegen 50 nog een prima 794.000 kijkers te trekken. Ook de 1% Quiz wist een goede 647.000 kijkers te boeien. SBS6 moet het juist wel hebben van nieuwe programma’s zoals De Prins met Het Witte Haar en Ik Ga op Reis en Neem Mee (339.000 kijkers). Dennis van der Geest heeft officieel weer een flop in handen want ook deze week scoort het programma maar 242.000 kijkers.

De Seizoenen

Tom Waes wist op primetime met een herhaling van Reizen Weas: Vlaanderen nog best oke te scoren. 520.000 kijkers stemden af op NPO2. De laatste aflevering van De Seizoenen stond in het teken van de winter, maar wist helaas nog geen indruk te maken. Midas Dekkers sluit het seizoen af met een teleurstellende 232.000 kijkers, maar de reacties zijn positief.

Meer over