Kijkcijfers maandag 23 januari 2023

De TV van gisteren: De Avondshow met Arjen Lubach trapt nieuw seizoen af met 1,3 miljoen kijkers

24 januari 2023 08:52 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Merlijn Doomernik
Het nieuwe seizoen van De Avondshow met Arjen Lubach is gisteren van start gegaan en dat doet het programma met 1,3 miljoen kijkers. Daarmee bezet het programma de vijfde positie in de dag top 25.

Het is op de maandag sowieso NPO1 die goede zaken doet want de eerste zes programma's in de dag top 25 zijn van deze zender.

Stilte

Na de laatste aflevering op 3 november 2022 riepen veel fans dat ze niet konden wachten op een nieuw seizoen De Avondshow met Arjen Lubach en gisteren was het zo ver. Onder meer Gert-Jan Segers, de voetbalklassieker Feyenoord-Ajax en de relatie tussen Frankrijk en Duitsland stonden centraal in de eerste aflevering van dit seizoen. Op Twitter keken vaste kijkers er al flink naar uit. Het thema Segers viel niet overal goed.  

Eenzame hoogte

Wederom is het De Slimste Mens dat de meeste kijkers trekt. 2,3 miljoen mensen stemden af op de kennisquiz. Het programma werd gevolgd door het Journaal van 20:00 uur met 1,8 miljoen kijkers en Tussen Kunst en Kitch met 1,7 miljoen mensen voor de buis. Ook het Journaal van 18:00 uur weet de top vijf te halen (1,3 miljoen). 

RTL

Het beste programma voor RTL op de maandagavond is het Journaal van 19:30 uur (1 miljoen). Ook RTL Boulevard (919,000) en Editie NL (790.000) weten redelijk te scoren. Het primetime-programma De Perfecte Verbouwing zien we echter pas terug op de negentiende plaats met 588.000 kijkers.

SBS6

Bij Talpa zullen ze blij zijn dat Vandaag Inside weer terug is op de televisie. Van Familie Gillis: Massa Is Kassa (605.000) moeten ze het namelijk niet echt meer hebben maar Vandaag Inside (849.000) weet wel weer aardig wat kijkers voor zich te winnen. Zeker een interview van Steven Berghuis met het oog op de klassieker Feyenoord-Ajax was onderwerp van gesprek. Maar niet iedereen was het eens met wat de heren aan tafel zeiden. 

Meer over