De kijkcijfers van zaterdag 31 augustus 2019

De TV van gisteren: De Beste Zangers best bekeken zaterdagavondamusement

NPO 1 had de beste papieren op de laatste zaterdag in augustus dankzij voetbal en vertrouwde kijkcijferhits.

Naast Studio sport dat door 1.2 miljoen mensen werd gezien vanwege de prestaties in de eredivisie werd ook de terugkeer van Dit was het nieuws met 1 miljoen kijkers uitstekend bekeken. De tweede aflevering van De beste zangers deed het nét een beetje beter met 1.07 miljoen kijkers. De favoriete hits van zangeres Samantha Steenwijk (foto) stonden centraal en dat was volgens veel kijkers weer genieten.

RTL deels op herhaling

Voor RTL 4 is het zomerseizoen nog niet helemaal afgelopen. Het gros van de zaterdagavond werd opgeslokt door een herhaling van Oh, wat een jaar! dat nog altijd 621.000 kijkers opleverde. Daarna ging Philippe Geubels van start met zijn nieuwe programma Taboe, waarin hij de humor zoekt in onderwerpen waar je eigenlijk niet om mag lachen. In de eerste aflevering waren dat gehandicapten en de reacties waren overwegend positief.

Andere tijden scoort

Waar SBS de avond volledig besteedde aan de film Night at the museum, goed voor 359.000 kijkers, zette NPO 2 in op geschiedkundig verantwoorde televisie. De start van het nieuwe seizoen Victoria was echter met 280.000 kijkers geen enorm succes. Dan deed de Andere tijden special met generaal van Uhm over de bevrijding in Nederland het met 404.000 kijkers aanzienlijk beter. Dat meende ook menig kijker online.

Meer over:

Reageren