De TV van gisteren: De Beste Zangers verpletteren de Jongens én de Meisjes

11 Juni 2017 08:38 | kijkcijfers | Door Televizier

© AVROTROS

De beste zangers mag zich met afstand het best bekeken amusementsprogramma van de warme, zonnige zaterdagavond noemen.

Ondanks de zomerse weersomstandigheden keken 1.01 miljoen mensen naar het muziekprogramma op NPO 1. Ditmaal stonden de lievelingsliedjes van rapper Brace centraal, wat betekende dat de kandidaten zich voornamelijk aan Nederlandstalig repertoire waagden. Dat kwam behoorlijk binnen bij de kijkers.

Wie ben ik? vermorzelt De kleine lettertjes

RTL 4 had door het succes van De beste zangers aan het begin van de avond behoorlijk het nakijken. De jongens tegen de meisjes kon niet tegen de show op en bleef steken op 694.000 kijkers. RTL nam om 21.30 uur glansrijk revanche dankzij Wie ben ik? Een slordige 1 miljoen mensen zag onder meer hoe Erica Terpstra raadde dat ze het Monster van Loch Ness was. Van die cijfers kon De kleine lettertjes alleen maar dromen: de juridische kennisquiz van NPO 1 kwam niet verder dan 542.000 kijkers. Misschien ligt het aan de hashtag?

Golden Girls geen gouden greep

Op de late avond heeft RTL 4 sinds vorige week een oprecht opmerkelijke programmeringskeuze gemaakt. De Nederlandse bewerking van Golden Girls met Loes Luca en Beppie Melissen is van stal gehaald, maar is met 286.000 kijkers een nog grotere flop dan toen 't voor het eerst werd uitgezonden in 2012. 

Meer over