Kijkcijfers woensdag 26 oktober

De TV van gisteren: De Bevers winnen kijkcijferstrijd van Mart Hoogkamer

27 oktober 2022 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Tom Cornelissen
John de Bever en Kees Stevens keerden gisteravond onder het toeziend oog van 242.000 kijkers terug met hun realityshow De Bevers. Veel is dat niet, maar ze trokken wel meer kijkcijfers dan Mart Hoogkamer op NPO3.

Beide volkszanger hadden op deze woensdag dan ook flink wat concurrentie.

De Bevers

John de Bever en zijn man Kees Stevens grepen dit jaar net naast de Gouden Televizier-Ring, maar zelfs dat kon ze niet stoppen. Gisteravond gingen ze - onder het toeziend oog van 242.000 kijkers - van start met het tweede seizoen van De Bevers. Die kijkers zagen onder meer hoe John de Bever openhartig vertelde over zijn bijzondere nacht met Annie Schilder. "Dat is de enige vrouw waar ik een keer seks mee heb gehad", aldus de volkszanger.

Mart op de Piste

Op NPO3 was het gisteravond tijd voor de allereerste aflevering van Mart op de Piste, het programma waarin Mart Hoogkamer samen met zijn vrienden op zoek gaat naar een après-skihit. Hij is hiervoor neergestreken in Val Thorens om daar samen met Nederlandstalige artiesten als Shirma Rouse een nieuwe evergreen te schrijven. Prima programma zou je denken, maar een groot deel van de 196.000 kijkers dacht daar toch anders over. Op Twitter klok er vooral veel kritiek.

Het Perfecte Plaatje

Waar keken mensen dan wel naar? Het overgrote meerderheid zat gisteravond natuurlijk voor de buis voor de wedstrijd tussen Ajax en Liverpool (1,3 miljoen), EenVandaag (965.000) en Oogappels (920.000). Met door het succes van die eerste zakte Het Perfecte Plaatje deze week onder het miljoen: uiteindelijk zagen 903.000 kijkers hoe Bente Fokkens met 1/10 punt minder dan haar directe concurrent Tina de Bruijn het speelveld moest verlaten.

Meer over