Kijkcijfers maandag 5 februari

De TV van gisteren: De Bondgenoten-kijkers gaan los over de nieuwste finalisten

6 februari 2024 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Een groot deel van de kijkers van De Bondgenoten zat maandagavond met samengeknepen billen op de bank, want welk team zou erin slagen om de finale te halen: de Slangen of de Gieren? Het antwoord is inmiddels duidelijk...

Onder toeziend oog van 4680.000 kijkers blijken Sam, Mary, Melanie en Casper van team Slangen al hun concurrenten de baas.

De Bondgenoten

Als je gedurende de hele derde cyclus aan de fans van De Bondgenoten had gevraagd wie ze het minst waarschijnlijk in de finale zouden verwachten, zou je regelmatig hebben gehoord: 'De Slangen'. En dat is niet eens zo vreemd, want het team van Mary, Sam, Melanie en Casper verloor bijna alle proeven en de onderlinge sfeer was soms ook ver te zoeken. Toch zijn ze erin geslaagd alle verwachtingen te overtreffen door juist de beslissende Knock-Outs te winnen.

En dat is vooral goed nieuws voor Casper en Melanie, die of door hun eigen team of door de andere deelnemers zijn gekozen om die felbegeerde finale te spelen. Dit wel tot grote verbazing, vreugde en soms juist weer onvrede van zowel hun medebewoners als de kijkers thuis.

Kamp van Koningsbrugge

Waar maandagavond ook een enorme strijd woedde, was bij de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge. Hoewel zij niet zozeer tegen elkaar streden, maar vooral tegen zichzelf en de bittere omstandigheden. Opvallend genoeg steekt er dan ook voor de 916.000 kijkers in deze fase van de competitie nog geen enkele kandidaat echt bovenuit. Online wordt vooral medeleven geuit voor iedereen die deelneemt. Velen zouden niet graag in hun schoenen willen staan.Help, Mijn Man Is Klusser

Inmiddels is dus duidelijk wat zowel De Bondgenoten als Kamp van Koningsbrugge qua kijkcijfers hebben gedaan, maar hoe zit het met de andere programma's? RTL4 vertrouwt nog altijd op het altijd spraakmakende Help, Mijn Man Is Klusser, dat ook deze week weer heel wat wist los te maken bij de in totaal 929.000 kijkers. Verder trok Jeroen Pauw 827.000 kijkers, was de start van Radar op NPO2 goed voor 847.000  kijkers en konden de heren van Vandaag Inside rekenen op bijna 1,1 miljoen kijkers. Dat is een stuk meer dan Johnny de Mol en zijn reisprogramma: slechts 431.000 mensen keken maandagavond naar een gloednieuwe aflevering van Camping de Wildernis.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over