De kijkcijfers van zaterdag 16 oktober

De TV van gisteren: De Dansmarathon scoort wel op zaterdag

17 oktober 2021 09:13 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Lang zag het ernaar uit dat De Dansmarathon tragisch zou mislukken, maar op de laatste avond werd er toch nog gretig op afgestemd.

We spraken vrijdagavond nog over een mislukking: slechts 213.000 mensen stemden af op het grote dansexperiment van SBS. Op de zaterdagavond herpakte De Dansmarathon zich en werd er wel gekeken.

Het laatste uur trok zelfs 1.028 miljoen kijkers, waarmee het bijna het meest bekeken amusementsprogramma van de avond was. Het uur ervoor was goed voor 597.000 kijkers en het uur daarvoor trok 460.000 mensen. Steeds wat meer dus!

Er was overigens de nodige kritiek via de sociale media over het feit dat de deelnemers aan het eind wel heel erg vermoeid leken.

Oh, wat een jaar!

Een vaste waarde voor RTL 4 op de zaterdagavond is Oh, wat een jaar!. Vorige week dipten de kijkcijfers nog ietsje, maar deze week herpakte het zich weer: 1.033 miljoen kijkers. Daarmee is Oh, wat een jaar! het best bekeken amusementsprogramma van de zaterdagavond. Holly Mae Brood en Soy Kroon namen het tegen elkaar op. Op Twitter werd lekker meegedaan.

Matthijs gaat door

De vaste waarde voor NPO 1 op de zaterdagavond is natuurlijk Matthijs gaat door. In totaal keken 809.000 mensen. Na deze show had de NPO aandacht voor het Eredivisievoetbal: PSV, Feyenoord en Ajax kwamen in actie. Dat was ook te zien aan de kijkcijfers: 1.076 mensen keken ernaar. Alleen het Journaal van 20.00 uur werd beter bekeken (1.71 miljoen).

Meer over