Kijkcijfers woensdag 16 maart

De TV van gisteren: De Erfgenaam trekt miljoenenpubliek ondanks uitslagenavond

17 maart 2022 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Ruben Nicolai heeft gisteravond flink geprofiteerd. Door het wegvallen van succesformat Het Verhaal van Nederland vanwege de verkiezingen wist hij deze week met De Erfgenaam eindelijk weer een miljoenenpubliek te trekken.

Enkel de actualiteitenprogramma's hielden meer mensen in hun greep. Zo stemden 2 miljoen mensen af op het NOS Journaal van 20:00 uur en 1,4 miljoen op het RTL Nieuws van 19:30 uur. Verder zaten 1,3 miljoen mensen aan de buis gekluisterd voor het NOS Journaal van 18:00 uur en 1,2 miljoen voor EenVandaag.

Mis niks: Download de gratis TVgids.nl app Download nu

De Erfgenaam

Op prime time gaat de gouden medaille deze week naar: De Erfgenaam. Het programma van RTL scoorde de afgelopen weken nog rond de 800.000 tot 900.000 kijkers, maar wist gisteravond zonder de uitzendingen van Over Mijn Lijk en Het Verhaal van Nederland door te stomen naar de 1 miljoen. En die kijkers kregen een bijzondere aflevering voorgeschoteld. Ruben Nicolai had namelijk voor het eerst te maken met drie erflaters en slechts één erfgenamen. Zijn zoektocht bracht hem o.a. naar Friesland, waar hij ontdekte dat er heel wat kan spelen binnen één familie.

De (Friese) kijkers waren echter met heel iets anders bezig dan met dit mysterieuze verhaal. Zij verbaasden zich vooral over het feit hoe Ruben Nicolai 'Ytje' uitsprak.


Gemeenteraadsverkiezingen

Woensdag 16 maart stond echter op tv vooral in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Maar daar had het publiek weinig trek in. Zo wist Jinek in combinatie met RTL Nieuws slechts 457.000 kijkers te trekken. NPO1 deed het beduidend beter: 723.000 stemden af op het programma Nederland Kiest de Uitslagen, waarin Rob Trip en Simone Weimans op de traditionele wijze de uitslagen per gemeente analyseerden.

Doorbakken met André van Duin

Verder deed ook André van Duin redelijk goede zaken. De HHB-presentator debuteerde aan het begin van de avond met het nieuwe seizoen van Doorbakken, het napraatprogramma van Heel Holland Bakt en dat ging er bij zo'n 672.000 in als... zoete koek. De verwachting is wel dat dit kijkcijferaantal nog wat aantrekt. Het programma was namelijk deze week eenmalig op woensdagavond om 17:25 uur te zien. Vanaf volgende week verschijnt Doorbakken elke zondag om 22:15 uur op NPO1.

Meer over