DE KIJKCIJFERS VAN ZATERDAG 30 NOVEMBER 2019

De TV van gisteren: De ijzersterkste trekt bijna miljoen kijkers

1 december 2019 09:04 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Elvin Boer
De eerste aflevering van De ijzersterkste op NPO 1 heeft zaterdagavond bijna een miljoen kijkers getrokken. Ook andere programma's op NPO 1 deden het goed.
In De ijzersterkste is het de bedoeling dat bekende Nederlanders gaan schaatsen op de lange baan. Marianne Timmer en Rintje Ritsma zijn gestrikt om de BN'ers van instructies te voorzien en ervoor te zorgen dat ze beter gaan schaatsen. Onder meer Kees Boot en Fidan Ekiz doen mee aan het programma als deelnemer. De eerste aflevering trok deze week net geen miljoen kijkers, namelijk 997.000, aldus Stichting KijkOnderzoek.

Finale Superkids

Op SBS 6 werd zaterdagavond de finale van het programma Superkids uitgezonden. In totaal keken 594.000 mensen naar deze laatste aflevering. Ook was op SBS 6 de komische show Komt een man bij de dokter te zien. Daar stemden 448.000 mensen op af. Het best bekeken programma van RTL 4 is terug te vinden op plek 8 in de kijkcijferlijst. Daar staat Bankgiro Miljonairs, waar 887.000 mensen naar keken. Pauls nummer 1 show op RTL 4 moest het doen met 640.000 kijkers en trok daarmee weer minder kijkers dan vorige week.

Even tot hier

NPO 1 voert de kijkcijferlijst aan met uiteraard het Journaal van 20.00 uur (1.84 miljoen) en Studio sport Eredivisie (1.23 miljoen). Net daarachter is Kassa te vinden met 1.21 miljoen kijkers en kort daarachter vinden we Even tot hier (1.03 miljoen). Deze satirische show van Niels van der Laan en Jeroen Woe blijft populair bij de televisiekijker. Er was op Twitter overigens wat verwarring over het wegvallen van het beeld.

Meer over