Kijkcijfers 15 januari 2023

De TV van gisteren: Kijkers blijven niet massaal wakker voor De Kist met Frans Bauer

16 januari 2023 09:18 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© EO

De Kist ging gisteravond van start met een nieuw seizoen én een nieuw format. Toch wist het niet erg veel mensen te bekoren, maar dat had ook zijn redenen.

De Kist stond namelijk geprogrammeerd om 23:30 uur. Op de zondagavond natuurlijk niet een heel aantrekkelijk tijdstip om te blijven hangen voor de tv. Toch deden 65.000 dat wel en waren getuige van Frans Bauer als eerste gast. En dat was meteen een succes, want de zanger maakte een erg goede indruk bij de nachtbrakers.

Heel Holland Bakt

Met Heel Holland Bakt en De Stamhouder was NPO1 weer heer en meester op de zondagavond. De derde aflevering van De Stamhouder hield ruim 1,2 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. Er wordt zelfs gesproken van de beste Nederlandse serie ooit. Heel Holland Bakt was het best bekeken programma van de avond met ruim 2,8 miljoen kijkers. De avond stond in het teken van koekjes en Jan wist zelfs een heus kunstwerk neer te zetten en kon op veel lof van kijkers thuis rekenen.

The Floor

Vorige week maakte The Floor nog een prima start, dus het was afwachten of het vervolg ook door zoveel mensen werd bekeken. En het antwoord is: Ja! Edson da Graça deed het de tweede aflevering ook goed en wist 957.000 kijkers te trekken. Ook John de Mol zal vast blij zijn dat het format een voorlopig succes is op RTL. Kijkers zijn nog steeds positief, alleen het aantal reclames tussendoor ligt wel erg hoog.

Brigitte Kaandorp

Waar vorige week Bert Visscher het aardig deed qua kijkcijfers op de zondagavond, probeerde SBS het gisteravond met Brigitte Kaandorp,. En ook zij deed het zeker niet onverdienstelijk. 828.000 kijkers zagen haar theatershow en vonden het hilarisch. Er wordt zelfs al geopperd om haar dit jaar de Oudejaarsconference te laten doen.

Meer over