De TV van gisteren: De Maatschap begint met 622.000

De serie De maatschap op NPO 2 is begonnen met 622.000 kijkers. Na alle ophef en gratis publiciteit is dat een ietwat tegenvallend cijfer.

De maatschap is duidelijk gebaseerd op de historie van de familie Moszkowicz en daar was de beroemde advocatenfamilie niet happy mee. Toch mocht de VPRO-serie door van de rechter. In de eerste aflevering was te zien dat pater familias Matthias Meyer zijn kinderen met strenge hand opvoedde. De eerste reacties zijn redelijk enthouasiast.

De meeste kijkers konden zelfs leven met het Limburgse accent van de hoofdrolspelers.

Zwarte tulp

De maatschap won nipt van Zwarte tulp op RTL 4 dat bleef steken op 615.000 kijkers. De serie verliest steeds meer kijkers sinds het begin van het eerste seizoen. En dat terwijl het eerste seizoen over de bloemenfamilies nog zo'n eclatant succes was. Waar zijn al die kijkers gebleven?

Jinek

De beste cijfers van de woensdagavond waren weer voor Tussen kunst en kitsch met 1,75 miljoen kijkers, gevolgd door de Britse detectiveserie Vera met 1,4 miljoen. Beiden op NPO 1. Op dezelfde zender versloeg Jinek (832.000) wederom RTL Late night (686.000). Jinek had een uitzending die ze zich waarschijnlijk nog lang zal heugen. Jules Deelder verstierde de uitzending door overal doorheen te praten en daarmee dreef hij Eva Jinek tot wanhoop.

Meer over:

Reageren