Kijkcijfers van woensdag 1 augustus

De TV van gisteren: De nieuwe lekkerbek start voortvarend

2 augustus 2018 08:55 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Omroep MAX
De nieuwe lekkerbek is woensdagavond op NPO1 van start gegaan met 835.000 kijkers. De nieuwe show van omroep MAX, waarin wordt gezocht naar dé vernieuwende eetsensatie, heeft daarmee een plek weten te bemachtigen in de top drie van best bekeken programma's.

In het nieuwe eetprogramma, gepresenteerd door het duo Marlijn Weerdenburg en André van Duin, mogen kandidaten hun zelf bedachte eetcreatie aan een vierkoppige jury presenteren. Deze eetsensatie moet vernieuwend en toegankelijk voor een groot publiek zijn.

Allerlei gerechtjes

“Sommige deelnemers denken: we nemen twee gerechten en gaan die combineren, anderen komen met een oud familierecept en er is een groep die aan het frituren slaat met allerlei gerechtjes tot gevolg”, zei Weerdenburg eerder over de kandidaten.

Onder een miljoen

Het NOS Journaal trok zoals gewoonlijk de meeste kijkers (1,2 miljoen), terwijl De Slimste Mens opnieuw op de tweede plaats stond in de kijkcijferlijst van Stichting Kijkonderzoek. De quiz kwam dinsdagavond nog boven een miljoen kijkers uit, maar moest het op de eerste van een nieuwe maand met 903.000 kijkers doen.

Klein verlies Laat op één

Laat op één, de latenighttalkshow met Nadia Moussaid, verloor wat kijkers ten opzichte van de tweede aflevering: 659.000 kijkers tegen 737.000 kijkers de avond ervoor. RTL stond alleen met het journaal (638.000) van 19.30 uur in de top tien van de woensdag.

Lees ook: De TV van gisteren: De Slimste Mens blijft scoren

Meer over