Kijkcijfers 26 februari 2023

De TV van gisteren: De Nieuwe Vermeer en The Floor blijven favoriet op de zondagavond

27 februari 2023 09:04 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Omroep MAX

De NPO en RTL kunnen terugkijken op een prima tv-avond. Zowel De Nieuwe Vermeer als de finale van The Floor scoorden ruim boven de miljoen kijkers.

Ook het nieuwe seizoen van Het Echte Leven in de Dierentuin liftte mee op het succes van De Nieuwe Vermeer. De seizoensstart wist namelijk ruim 1,1 miljoen kijkers te boeien die de beelden uit de dierentuin weer prachtig vonden. De Nieuwe Vermeer was op primetime de winnaar met ruim 1,2 miljoen kijkers. Waar de eerste aflevering een paar weken geleden nog op kritiek kon rekenen, beginnen kijkers het programma nu toch te omarmen.

Humberto op Zondag

The Floor blijkt week na week een succes te zijn op de zondagavond. Gisteravond was de alweer de finale en die werd bekeken door ruim 1,1 miljoen quizzers. Alhoewel kijkers het vooral hadden over Humberto op Zondag dat daarna volgde (649.000 kijker). Rapper Snelle waas te gast en liet zijn nieuwe nummer horen, alleen werd de kijker daar niet heel enthousiast van.

Media Inside

NPO3 maakte ook veel tongen los in de vorm van Media Inside. Daar fileerden Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman het filmpje van Twan Huys dat hij afgelopen weekend de wereld inslingerde. In het filmpje was te zien hoe Twan een paar feitelijke onjuistheden vertelde over Kyiv. Hij werd dan ook met de grond gelijkgemaakt door de mannen.

IJmeesters: Een Koud Kunstje

Waar de finale van The Floor enorm goed scoorde, scoorde de finale van IJsmeesters: Een Koud Kunstje weer helemaal niet. De eerste twee afleveringen waren al niet een succes en de afsluitende aflevering kon ook niet rekenen op meer dan 337.000 kijkers.

Meer over