Kijkcijfers 3 januari 2024

De TV van gisteren: De Oranjewinter scoort meer dan 1 miljoen kijkers

4 januari 2024 08:24 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Still KIJK.nl
Hélène Hendriks kan weer opstaan met een lach deze morgen. Wederom kan ze een kijkcijferrecord voor haar programma De Oranjewinter op haar naam zetten en dit keer komt haar programma zelfs boven de miljoen uit. 1.046.000 kijkers zaten voor de buis en dat terwijl tegelijkertijd de finale van het WK darts op het programma stond.

Verder regent het miljoenen want ook bijvoorbeeld RTL Boulevard (1.163.000), EditieNL (1.106.000), EenVandaag (1.032.000) en Een Huis Vol (1.011.000) scoren torenhoog.

Stijgen

De Slimste Mens zat woensdagavond ook eindelijk een beetje in de lift en komt uit op 1,9 miljoen kijkers. In de uitzending beantwoordde Maarten van Rossem een kijkersvraag over of hij ooit in zijn leven iets gedaan heeft waarmee hij de politie tegen zich in het harnas heeft gejaagd. Hij bekent dat dit één keer het geval is geweest en dat hij zich op het bureau moest melden. Niet omdat hij iets had misdaan, maar omdat hij als enige het verkeersexamen in de provincie Gelderland foutloos had gedaan. Daarom werd hij uitgenodigd vanwege de prijsuitreiking. Het commentaar op X over het programma blijft overigens wisselend.

Winterse liefdeszoektocht

Op RTL 4 zaten 1,1 miljoen kijkers weer voor de buis voor de zoektocht naar de liefde in winterse taferelen. Vooral Benjamin en Saul uit Winter Vol Liefde trokken de aandacht van de kijkers deze keer. Benjamin en Joshua nemen een break, maar Benjamin mist zijn aanwezigheid al snel en raakt totaal uitgetuned van Olivier-Bas. Saul twijfelt op zijn beurt sterk of hij voor Amy Rose moet gaan of dat hij moet kiezen voor zijn ex Rafaëlla.

Vervanger

Handhavers, wat de vervanger is van de kijkcijferflop GoedNieuws Vandaag, scoort op hetzelfde tijdslot van 18.00 uur het driedubbele aan kijkcijfers. Het programma kwam woensdag uit op 246.000 kijkers. En om nog terug te komen op GoedNieuws Vandaag. Ook gisteren waren er flops op tv. Zo scoort het nieuwe programma Therapie op NPO3 128.000 kijkers en ook Moordpillen, de opvolger van Moordtieten van Dionne Slagter, weet niet op te vallen met maar 125.000 kijkers. 

Swanenburg

Vooral op NPO Start lijkt het tweede seizoen van de serie Swanenburg een succes maar op televisie komt het maar niet op stralende cijfers uit. Ook woensdagavond blijft het aantal steken op 397.000 kijkers. Deze mensen die wel voor de buis zitten, laten hun mening horen op X. 

Meer over