Kijkcijfer 30 mei 2023

De TV van gisteren: De Rijdende Rechter van start met ruim 1,1 miljoen kijkers

31 mei 2023 08:45 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© NPO

Mr. John Reid was gisteravond weer terug op de buis als De Rijdende Rechter en het was duidelijk dat veel kijkers hem en Jetske van den Elsen gemist hadden. Kijkers smulden weer van een bizarre burenruzie.

Met ruim 1,1 miljoen kijkers was het dan ook het best bekeken programma van de avond.

De Rijdende Rechter

De Rijdende Rechter moest nog wel Het Achtuur Journaal voor laten qua kijkers (1,6 miljoen), maar maakte een flitsende start. De eerste aflevering stond in het teken van Henny die boos is op zijn buren Kim en Toon. De ruzie gaat om een steegje. Het steegje tussen hun huizen staat eigenlijk op grond van Kim en Toon, maar de buurman (en zijn bezoek) maakt er ook gebruik van. Maar het stel heeft nu een deur geplaatst, waardoor Henny vindt dat zijn bezoek nu belemmerd wordt. Hij is zo boos dat hij zijn buurvrouw zelfs de bijnaam Kim Jong-un gegeven.

Mr. John Reid oordeelt in het voordeel van Kim en Toon en Henny mag het steegje niet meer in. Kijkers genoten weer en konden zich zeker vinden in het oordeel.

De Moeite Waard?!

Het was even afwachten hoe de tweede aflevering van De Moeite Waard?! het zou doen. En het antwoord: best prima. 690.000 kijkers zagen hoe Maaike en haar vader Jan een huis flipten in Den Haag. Een vervallen appartement met veel potentie, maar het klusavontuur duurt toch net iets te lang en vader en dochter kunnen het rappe tempo van de veranderende woningmarkt niet bijbenen en zijn uiteindelijk een jaar bezig. Als zelfs Bob met z’n handen in het haar zit weet je wel hoe laat het is. Bij de kijkers thuis kan Bob in ieder geval niets verkeerd doen.

Opsporing Verzocht

Yvette van Boven maakte vorige week een goede start met De Streken van Van Boven en ook gisteravond wist de kijker haar te vinden. 653.000 zagen haar heerlijke recepten voorbijkomen. De verkorte versie van Opsporing Verzocht zorgde vorige week nog voor verontwaardigde reacties en nog steeds trekt het nieuwe tijdstip minder kijkers dan voorheen.  Anniko van Santen wist 615.000 kijkers te trekken naar NPO2. Waar zij niet alleen maar 19 minuten naar de uitzending keken, maar ook nog eens met een storing te maken kregen.

Familie Gillis: Massa is Kassa

Peter Gillis doet het daarentegen weer iets beter met Familie Gillis: Massa is Kassa. De tweede aflevering wist 60.000 kijkers meer te trekken dan vorige week en kwam gisteravond uit op 592.000 kijkers. Vorige week werd zijn nieuwe vriendin Wendy natuurlijk al geïntroduceerd, maar konden we haar nog niet zien. Veel kijkers waren benieuwd hoe Peter zijn nieuwe liefje voorstelde aan zijn kinderen, maar of het echte liefde is betwijfelen de mensen thuis nog.

Talkshows

Veel kijkers willen waarschijnlijk nog het laatste beetje meepakken van Vandaag Inside voordat de mannen met vakantie gaan. De uitzending van gisteravond was namelijk goed voor ruim een miljoen kijkers. Jinek zat daar ver onder, maar nog steeds prima cijfers, met 670.000 kijkers en Op1 wist 622.000 kijkers te trekken. Nadia is niet in de top 25 terug te vinden en wist in de vooravond maar 341.000 kijkers te boeien.

Meer over