Kijkcijfers dinsdag 6 juni

De TV van gisteren: De Rijdende Rechter scoort, Marcel & Gijs verliest veel kijkers

7 juni 2023 08:29 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© KRO-NCRV/NPO Start
Dinsdagavond was de tweede aflevering van De Rijdende Rechter. En waar de eerste uitzending al meer dan 1,1 miljoen kijkers wist te trekken, was het onder veel mensen ook gisteravond weer een echte favoriet.

Bijna 1 miljoen mensen zaten dinsdagavond weer klaar voor een nieuwe burenruzie en daarmee scoorde het NPO1-programma een tweede plaats in de kijkcijfer dag top 25. Dat in tegenstelling tot de nieuwe SBS-talkshow Marcel & Gijs, die flink wat kijkers moest inleveren na de eerste uitzending.

De Rijdende Rechter

In de uitzending van dinsdagavond stond de burenruzie tussen Dick en het stel Ria en Jan centraal. De grootste aanleiding voor deze ruzie, is de grote boom die in de achtertuin van Ria en Jan staat. Dick vertelt in de aflevering dat hij elke dag zijn tuin en dak moet schoonmaken door de boom en dat hij bang is als het bliksemt. Door de ruzie zorgt Dick daarentegen ook voor overlast bij het echtpaar. Zo zet hij zijn muziek heel hard aan, gebruikt hij zijn houtkachel veel en gooit hij met voedersystemen voor vogels naar de buren. 

Aan Mr. John Reid de taak om een uitspraak te doen in deze zaak. Dat doet hij door meerdere experts in te schakelen. Uiteindelijk vertelt hij in zijn uitspraak dat het risico dat de boom zijn huis vernield, verwaarloosbaar is. Reid besluit daarom dat de boom mag blijven staan. Dat neemt niet weg dat de buren van Dick de boom flink moeten snoeien. Dick mag daarnaast gewoon naar muziek luisteren en zijn houtkachel blijven gebruiken. Hij is dan ook meer dan tevreden over de uitspraak. ''Prima, perfect'', zegt hij erover. De buren zijn iets minder tevreden: ''Dit is de uitspraak en daar moeten we het mee doen, hé, antwoordde Jan. Kijkers kiezen in deze zaak voornamelijk de kant van Ria en Jan.

Marcel & Gijs

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman debuteerden maandag met Marcel & Gijs op SBS6. De 'vervanger' van Vandaag Inside ging goed van start met 611.000 kijkers, maar dinsdag stemden er een stuk minder mensen af op het programma. De SBS6-talkshow wist dinsdagavond 391.000 kijkers te trekken. Net als bij de eerste uitzending van de mannen, waren ook de reacties op de tweede aflevering wisselend. Sommige kijkers noemen de show een verademing, maar anderen zijn juist helemaal geen fan.

De Moeite Waard

600.000 kijkers stemden dinsdag af op het woonprogramma De Moeite Waard. In de uitzending draait het om het moeder-woonproject van moeder Majoke en zoon Marijn. Kijkers zien in de uitzending hoe het duo gaat voor een vervallen woning in Boekelo, die 515.000 euro kost en die nog flink verbouwd moet worden. De samenwerking tussen moeder en zoon verloopt echter niet altijd even soepeltjes, want hun relatie wordt behoorlijk op de proef gesteld.

Als Tijl Beckand vraagt naar de winstverdeling, is Marijn niet blij met het antwoord van zijn moeder. Majoke geeft namelijk aan dat zij nog niet nagedacht heeft over wat zij aan Marijn gaat geven. Ondanks dat er een goede winst behaald werd op het huis, waren kijkers niet bepaald te spreken over hoe moeder Majoke met zoon Marijn omgaat. 

Keuringsdienst van Waarde behaalde dinsdag een mooie vijfde plek in de kijkcijfer dag top 25 met 835.000 kijkers. Verder keken mensen naar Jinek (713.000), Ik Weet Er Alles Van (637.000), 112 Vandaag (587.000), Op1 (580.000), Zeeman Confronteert Stalkers (569.000), Opsporing Verzocht (541.000) en Familie Gillis: Massa is Kassa (505.000). 

Meer over