Kijkcijfers dinsdag 31 oktober 2023

De TV van gisteren: De serie Grutto! is mooi, maar trekt bar weinig kijkers op NPO1

1 november 2023 09:20 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Ruben Smit/BNNVARA
De film Grutto! was in 2022 in bioscoophit en wordt nu in drie delen uitgezonden op primetime op NPO 1. Aan de enthousiaste reacties te zien waren sommige tv-kijkers wel toe aan een flinke portie natuur. Helaas keken slechts 564.000 mensen naar de documentaire.

Ruben Smit vertelt in Grutto het verhaal van onze nationale vogel die duizenden kilometers per jaar vliegt om te broeden. Dat wil ie graag in Nederland doen, maar daar is steeds minder ruimte voor. En dus wordt de grutto in haar voortbestaan bedreigd. De mensen die Grutto! keken, sloten de vogel enthousiast in de armen. Maar een half miljoen is helaas zeer matig voor op NPO 1. 

Ook andere dieren keken gefascineerd mee. 

Schotland - Nederland

Op NPO 3 traden de voetbalvrouwen van Nederland uit aan tegen Schotland in de Nations League en er werd nipt met 1 - 0 gewonnen. De Nations League is belangrijk voor plaatsing voor de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs. Voorlopig staat Nederland nummer 1 in de poule en een heel behoorlijke 870.000 mensen zagen de winst tot stand komen. 

Bureau Rotterdam

Ewout Genemans liep ook deze week mee met de politie van Rotterdam in Bureau Rotterdam. En de bloeddruk van de 923.000 kijkers liep daarbij af en toe hoog op. Zeker toen een man in een auto zijn weg mocht vervolgen terwijl de politie hem ervan verdacht drugs te hebben gebruikt. 

Peter Gillis 

De immer omstreden Peter Gillis keerde terug op SBS6 met zijn realityserie Massa is Kassa. En hoewel er veel gesproken wordt over wanneer John de Mol toch de stekker uit die realityserie gaat trekken, lijkt daar nog lang geen sprake van. Zeker niet omdat veel tv-kijkers nog altijd zin hebben in Peter en zijn avonturen. 652.000 mensen gingen dinsdagavond eens lekker voor zitten. 

Meer over