De TV van gisteren: De serie KLEM blijft het goed doen

27 januari 2017 08:38 | kijkcijfers | Door Televizier

© Pief Weyman

KLEM lijkt een hit. Ook de tweede aflevering van de spannende serie trok 1,4 miljoen kijkers. De reeks was -na het 8 uur Journaal- het best bekeken programma van de hele avond.

De première van KLEM trok vorige week ook 1,4 miljoen kijkers naar NPO 1, in de loop van de week kwamen daar nog 400.000 terugkijkers bij, zodat het totaal op 1,8 miljoen kwam. KLEM gaat over crimineel Jaco Derwig die het leven van de brave belastingman Barry Atsma behoorlijk zuur maakt.

Barry Atsma vertelde Televizier live over KLEM.

Vrienden van Amstel live

RTL 4 zond live het jaarlijkse spektakel De vrienden van Amstel uit en dat leverde 1 miljoen kijkers op die zo ongeveer alle Nederlandse artiesten langs zagen komen. Gelukkig hoefde je dankzij RTL niet de kou in.

Menig kijker viel alleen op dat de optredende artiesten het misschien net iets te gezellig hadden gehad.

Jinek

Vanwege alle politieke ontwikkelingen van gisteren (minister Van der Steur die aftrad) en misschien wel een beetje omdat de Jinek van woensdag zo legendarisch was, trok Eva Jinek deze donderdag een hele flinke 930.000 kijkers. Maar dit keer ging het er netjes toe aan tafel.

5 golden rings

De quiz 5 golden rings op SBS 6 was toe aan haar derde aflevering en ook deze keer bleef het spelletje met Rik van de Westelaken boven het half miljoen kijkers. Helemaal niet slecht. Na veel gedoe met de app voor de thuisspelers had de boel een update gehad en het lijkt erop dat de ernstigste problemen nu verholpen zijn.

Er zijn ook andere manieren om een behoorlijke score te halen.

Meer over