Kijkcijfers donderdag 20 januari

De TV van gisteren: Halve finale De Slimste Mens wint het van de actualiteit

21 januari 2022 08:52 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Still KRONCRV
De onthullingen van het YouTube-kanaal BOOS over The Voice of Holland leverden ook de lineaire tv flink wat verkeer op. Maar liefst 9 programma's tikten gisteravond de 1 miljoen kijkers aan.

Opvallend genoeg had de favoriet van de avond (buiten het NOS Journaal van 20 uur) er niets mee te maken: de voorlaatste aflevering van De Slimste Mens.

De Slimste Mens

De finaleweek van De Slimste Mens voert al de hele week de kijkcijferlijst aan, en dat was gisteravond niet anders. Maar liefst 2,1 miljoen kijkers zagen hoe filmregisseur Johan Nijenhuis net naast een finaleplek greep. Hij moest deze eer overlaten aan Martin Visser en Frank Heinen, die er vanavond nog een zware concurrent bijkrijgen: acteur Jacob Derwig.

Talkshows

Verder was Nederland vooral in de ban van de verhalen rondom de rel van The Voice of Holland, en zoals we net al zeiden: daar plukten diverse actualiteitenprogramma's de vruchten van, ondanks dat dit natuurlijk niet opweegt tegen de vele slachtoffers en heftige aantijgingen. Zo steeg RTL Boulevard boven zichzelf uit met bijna 1,5 miljoen kijkers en trok talkshow Beau 1,2 miljoen kijkers. Ook zaten mensen voor de buis om te horen wat VI Vandaag (1,1 miljoen kijkers) en Op1 (972.000 kijkers) erover te zeggen hadden.


Merel Onderzoekt Britney

De debuterende programma's van gisteravond Sander en de kloof en Merel Onderzoekt #FreeBritney trokken hiermee aan het kortste eind. Deze programma's scoorden namelijk buiten de Top-25: Merel Westrik wist met haar documentaire over Britney Spears en de fans slechts 54.000 kijkers aan zich te binden.

Sander Schimmelpenninck deed het in vergelijking met Merel Westrik iets beter: hij trok met zijn programma, waarin hij de kloof tussen arm en rijk onderzoekt, 416.000 mensen naar zich toe.

Meer over